DEĞİŞİM ZAMAN-I
Reklam
  • Reklam
İsmail Arslan

İsmail Arslan

DEĞİŞİM ZAMAN-I

27 Aralık 2020 - 16:20

Bu yazımı Kaç kişi okur bilmem.  Lakin, biz tarihe not düşmeye devam edelim…

Değerli Dostlar…

Tek gerçek var ki, Pandemi süreci hepimizin hayatını olumsuz bir şekilde etkiledi. Eski yaşam tarzımızın eskisi gibi olmayacağını artık kabullenmemiz gerekiyor. Özellikle Hayatımıza girecek yeni Teknolojik gelişmelere hazırlıklı olmak durumundayız. Çünkü; Teknolojik gelişmler o kadar hızlı bir şekilde ilerliyor ki bunları takip bile edemiyoruz.

Dijital Çağın bizlere getireceği yeniliklerle hayatımızı yeniden şekillendirmek zorundayız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Nasıl ki Pandemi süreci bizleri sevdiklerimizden, Ailemizden, sosyal çevremizden ve alışkanlıklarımızdan uzaklaştırdıysa, yeni dijital Çağ’la birlikte yaşam tarzımızı silbaştan yenilememiz gerekiyor.

Aslında Pandemi Süreci ve Covid-19 bu dijital Çağ’a hazırlığın sadece başlangıç sürecinden biri. Asrın Firavunlarının amacı zaten Dünya’yı Kontrol altına almak, İnsanları birer akıllı Robota dönüştürmek. Bundan sonra ki süreçte neler olacağını hiç birimiz tahmin bile edemiyoruz.

Dijital Çağ’da hepimiz bireyselleşeceğiz gerçeği  kaçınılmaz. Çünkü;  Pandemi süreci bizlere bireyselleşmeyi öğretti. Bu bireyselleşme sürecinin ardında bizler için tasarlanan neler var bilemeyiz. Lakin, sürecin çok masum bir şekilde ilerleyişi devam ediyor. Çevremizde insanlar Ölüyor, Eğitim, sağlık ve sosyal yaşam alanlarımız adeta kabus gibi. Sanki bir rüyadayız ve birilerinin bizi uyandırmasını bekliyoruz.

Çokta bekleriz…

Aslında tüm dostlara nacizane tavsiyem bu süreçte Dünya’da yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeleri, Yaşamlarını bu sürece göre tasarlamaları gerekiyor. Yani demem şu ki; Artık tüm alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız geride kaldı. Bundan sonra ki süreçte Yaşamımızı, İşimizi, sosyal çevremizi, Ailemizi Bu sürece göre yeniden şekillendirmeliyiz. Bu sürece uyum sağlayamayanlar ve kendini yenileyemeyenler bir devrin yok oluşu gibi yok olup gidecekler.

Bizler Kaderci toplumuz…

Mutlak ki; Allah’ın bizlere yazdığı bir Kaderi-Mutlakiyet var.

Amenna ve saddakna…

Kaderimizi yaşarken, bizlere kaderimizmiş gibi gösterilen, yaşatılan şeyleri, sorgulamak, önlem almak, yenilenmek, Gelişmek, aklı kullanmak  gibi Allah’ın bizlere verdiği bir güç var.

İşte O aklı Kullanmak , O akılla hareket etmek, sorgulamak bizleri mutlaka hakikate ve başarıya götürecektir.

Dünya’da yaşanan bu kadar zulmün, Keşmekeşliğin ardında,  bizlere verilen aklı kullanamamak yatmı yor mu?

Daha düne kadar, Teknoloji kullanmak, Teknolojik gelişmelere karşı olan bazı Camialar, bu gün teknolojinin gerekliliğini geçte olsa anladılar.

Son olarak,  Bu süreç bizleri karamsarlığa, çaresizliğe itmesin. Yapmamız gereken tek şey, Sorgulamak, araştırmak ve Dijital Çağ’da  pozisyonumuzu belirleyip akıllıca hareket etmek.

Selametle Kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar