ÇİN DÜNYA'YI YENİDEN DİZAYN EDİYOR!
Reklam
  • Reklam
İsmail Arslan

İsmail Arslan

ÇİN DÜNYA'YI YENİDEN DİZAYN EDİYOR!

24 Mart 2020 - 22:31

Dünya’yı saran Corona virüsü, aslında İki süper güç ABD ve Çin’in Dünya hakimiyeti savaşı olarak olarak nitelendirmek doğru bir tanı olacak.

Kimileri bunu İlahi bir Musibet olarak algılasada, aslında olayın arka planında ABD ve Çin’in Dünya hakimiyeti yatıyor. Çin artık herşeyi aşmış bir durumda. Hatta Dünya’da birinci sırada yer alan süper güç ABD’nin koltuğunuda aday bir konumda.

Çin; Özellikle Dijital anlamda teknolojisiyle Dünya’yı Dijidal Çağa hazırlıyorda diyebiliriz.  Çin’in nüfusu Dünya nüfusunun hemen hemen yarısı. Çin’de 1 milyar insan ölse ne olur. Dikkat edersek Corona virüsünün hedefinde yaşlılar var. Çocuklara ve genç nüfusa çok etki yapmıyor. Durum Böyle olunca da Avrupa ülkelerinde Yaşlı Nüfus çok fazla. Bu yüzden Çin Hedefine doğru hızla ilerliyor.

Tabi birileri çıkıp Bu Adam ne diyor diye aklından geçirebilir. Biraz Dünya’da yaşanan vakaları, Olayları, Açıklamaları okur dinlersek, yaşanan olaylarıda analiz etme, fikir üretme, Komplo teorilerimizi güçlendirebiliriz.

Dijital Çağa adım atmış bulunuyoruz. Lakin Dünya ülkeleri henüz buna hazır olmadığı için büyük bir kargaşa yaşıyor. Mesela Corona Virüsü gibi küçük bir virüse karşı Dünya’da ki bilim adamları bile çaresiz kalabiliyor. Hatta Buna Dünya Sağlık Örgütü bile dahil.  Her ne kadar Bu Virüsü yayan ABD, Fransa gibi ülkeler olduğu söylensede olayın iç yüzü çok farklı. Bu Virüsün Babası ÇİN’dir. Çin Şu an Dünya’da bir deneme yapmaya çalışıyor. Emin olun ki ilerleyen zamanlarda Bu ilacın Buluşunuda Çin gerçekleştirecek.

Dünya artık Bildiğimiz o dünya değil. Dünya Ülkeleri bu Çağ’da kendilerini yenilemek ve Dijital Çağ’a karşı önemli adımlar atarak kendini yenilemek zorundadır. Tabi bu süreç uzun bir süreç… Hatta zamana karşı yarış bile diyebiliriz.

Herkes bu Dijital çağdan habersiz…

Olayları Dinsel terimlere bağlamak, çok anlam ifade etmiyor. Çünkü Hepimiz sınavdayız. Bu sınav Yer yüzünde yaşayan Dinli dinsiz herkesi kapsıyor. Çünkü Bu Virüslerden dolayı Müslümanlarda, Kafirlerde Ölüyor. İşte İlahi Adalet burada tecelli ediyor.

Önümüzde ki günlerde ki süreci anlayabilmek için Sizden ricam biraz Dünya Gündemini takip edelim. Dünya Liderlerinin açıklamalarını irdeleyelim. Çünkü Dünya Liderlerinin açıklamaları önümüzde ki yıllarda Dünya’nın nasıl şekilleneceği Konusunda ip uçları verecek. Bu ip uçlarılada bizlerin neye hazırlıklı olmamız konusunda aydınlatacaktır.

Ayrıca, 2009 yılında Nakamoto isimli kimliği henüz belli olmayan kişi ya da kuruluş tarafından çıkartılmış, Bitcoin isimli bir para birimi ile hayatımıza girmiştir. Günümüzde popülerliğini arttırarak devam etmektedir. Blok zinciri teknolojisine sahip olan bu para birimi tamamen sanal olarak ve herhangi bir kuruluşa bağlı olmaksızın tarafların birbirine para transferleri yapmalarına imkân tanımaktadır. İşte Dijital Çağın para birimide Bitcoin olacaktır.

Gazeteci: İsmail Arslan

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar