BASIN NEREYE GİDİYOR?
Reklam
  • Reklam
İsmail Arslan

İsmail Arslan

BASIN NEREYE GİDİYOR?

15 Aralık 2019 - 14:05 - Güncelleme: 15 Aralık 2019 - 14:11

Değerli Dostlar!

Uzun zamandan buyana, gerek siyasi, gerekte Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu da göz önüne alarak, yazılarıma bir süre ara vermek durumunda kaldım. Fakat son zamanlarda, Özellikle Şanlıurfa’da siyasi çekişmelerin halka nasıl zarar verdiğini gözlemliyorum. Bende dahil olmak üzere Yerel Basın’ın bölgenin sorunlarını ele almak yerine, siyasilere alkış tutmaktan başka hiç bir işe yaramadığımızı itiraf etmek istiyorum. Çünkü Yerel basın’ın ayakta durabilmesi için siyasilerle, Özellikle’de belediyelerle iyi geçinmesi gerekiyor. Yoksa Hiç destek hiç bir reklam alamıyorlar. Durum böyle olunca da maalesef sorunların yazmak yerine, Parke taş döşeme haberlerin bir tık öte geçemedik.

Lütfen Meslaktaşlarım bu yazıma alınmasınlar. Hepimizin durumu bu! Hatta Ülke’nin durumu bu desek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Şanlıurfa’nın kalkınmasına, tanıtımına büyük katkı sağlayan Basın ve Gazeteci arkadaşlarımın eleştiri noktasında kısır döngüler içerisinde olduğunu hepimiz adımız gibi biliyoruz.

Tabi ki kendimize göre hakllılıklarımız var. Çünkü; Maddi nokta’da Halk’ta bizleri desteklemiyor, ayakta duramıyoruz. Halkında bu konuda Yerel medyayı desteklemesi gerekiyor.

2002 yılından buyana, Çok zor şartlar altında Bölge’de Gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Bizde insanız! Bizimde hatalarımız yanlışlarımız, duygularımız var.

Değerli dostlar!

Son olarak açık ve net olarak şunu söylemek gerekirse, Artık Gazetecilik mesleğini yapan bizlerin kendimizi sorgulamamız, İnsani anlamda nerede durduğumuzu, sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım.

Halkına Karşı sorumluluklarını unutmuş, Siyasi ve Bürokratları alkışlamak  bizim işimiz değil, Halkın kendi iradesidir. Bizde bu iradeyi yansıtan birer aracı konumunda olduğumuzu unutmamalıyız.

 

Sürç-i Lisan ettikse af ola...

Tüm Gazeteci Abilerimi Kardeşlerimi sevgi saygı ve Hürmetle selamlıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar