Halktan Halil Haktankaçmaz'a Aday ol Çağrısı!
Reklam
  • Reklam
Reşit Öncel

Reşit Öncel

Halktan Halil Haktankaçmaz'a Aday ol Çağrısı!

18 Eylül 2018 - 09:59

Siyasi Partiler Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik aday belirleme süreçleri için start verdi. Merkez tarafından kurulan komisyonlar bu kapsamda il ve ilçeleri dolaşarak halkın nabzını tutmaya çalışacak, düzenleyecekleri anket ve görüşmelerle partilerini o şehirde temsil edebilecek adayı belirleyerek genel merkeze gönderecekler.



Tabi ki tüm bu süreç sonunda elde edilen isim ya da isimler hakkında son noktayı genel başkan koyacaktır. Peki yukarıda sözünü ettiğimiz aday belirleme süreci Urfa için de geçerli olacak mı? Ya da ne kadar belirleyici olacak? Çünkü hepimizin de yakından bildiği gibi il ve ilçelerimizde liyakat ve şahsiyetin düzgün olması pek anlam ifade etmemektedir. Güçlü olan, aşiretine ve sopasına güvenen insanlara öncelik tanınmakta onlar arasından seçim yapılmaktadır. Böyle olunca da seçim sonrası Urfa'nın sahipsiz kaldığı yönünde dizimize vurur dururuz.



Aday belirleme sürecinin demokratik şartlar baz alınarak yapılması halinde gizli kalmış bugüne kadar siyaset sahnesine çıkmamış o kadar liyakat sahibi halk tarafından sevilen insanlarımız var ki. İşte bu isimlerden biri de Urfa merkez ilçelerimizden biri olan Haliliye Ertuğrulgazi Mahallesinin sevilen, sayılan ve her daim halk tarafından takdir gören muhtarı ve aynı zaman da Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Haktankaçmaz'dır.



Sadece muhtarı olduğu Ertuğrul Gazi mahallesinde değil, Haliliye ilçemize bağlı birçok mahallede yaptığı hizmetler sebebiyle taktir toplayan İbrahim Halil Haktankaçmaz’a mahalle sakinleri tarafından belediye başkanlığına aday olması yönünde çağrı yapılmaktadır. Muhtarlık ofisine giderek ya da kendisini arayarak adaylık taleplerini ileten mahalle sakinleri "Haliliye ilçemiz için Sn. Muhtarımızın aday olmasını istiyoruz" şeklinde isteklerini dile getiriyorlar.



Şanlıurfa Muhtarlar Dernek Başkanı ve Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı Haktankaçmaz yaptığı hizmetler ile Şanlıurfa kamuoyunun ve mahalle sakinlerinin takdirini kazanmaya devam ederken, aynı başarılarını belediye başkanlığında da göstereceğine inanan seçmenler gerekirse bu taleplerini Ankara'ya giderek bizzat dile getireceklerini de ifade etmektedirler.



Ertuğrulgazi mahallesinde ikamet eden esnafla yapmış olduğumuz kısa sohbetler de aldığımız bilgileri ve duyguları bu hafta ki köşeme taşımaya çalıştım. Ve açık ifade edebilirim ki yapmış olduğumuz sohbetlerde bir tek mahalle sakininden dahi olumsuz bir görüş almadım. Hemen hemen hepsi muhtarları olan Halil Haktankaçmaz'dan memnun olduklarını ve ilçelerine belediye başkanı adayı olması halinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etmektedirler.



Bir sonra ki köşemizde bir başka aday talebini sizlere yansıtmak üzere Allah'a emanet olun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar