Bakanlardan açıklama!
Reklam
  • Reklam

Bakanlardan açıklama!

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK başkanı Erol Özvar da katıldı.

03 Eylül 2021 - 08:59

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımlarıyla bugün toplandı. Toplantı sonrasında Bakan Koca, YÖK Başkanı Özvar ve Bakan Özer basın toplantısı düzenliyor.

"YÜZ YÜZE EĞİTİMDE SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK"

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:

"Sizlere aşı programımız başlarken "tünelin ucundaki ışık göründü" demiştim. "Bugün tünelin çıkışı görünüyor" diyebilirim. Son 4 haftada vaka sayılarındaki artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını ifade etmiştim. Bugün itibariyle aktif vakalarımızın %81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan vakamızın %81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastanede yatan hastaların %90'ını da aşı olmayanlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın %90'ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir. Çift doz aşı oranı yüzde 60'ı aştı. Tüm gayretimiz yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamak. Çocuklara okulda hastalık bulaşır mı sorusu sorulabilir. Bunu düşünüyorsak önce kendimiz tedbirlere uymalıyız."

"113 BİN TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ"

Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından sözü Milli Eğitim Bakanı Özer'e bıraktı. Özer'in açıklamaları şöyle:

"Salgından en az düzeyde etkilenmek için sağlığı önceleyen kararlar aldık. Okullarda alınması gereken önlemler rehberini tüm valiliklere gönderdik. 81 ilimizde yaklaşık 58 bin okulumuz için 113 bin temizlik personelinin görevlendirmesini tamamlandırmış bulunuyoruz. Okullarda gerekli temizliği sağlayacak güce de finansman kaynağına da sahibiz. Minikler okula başladı, iki günlük süreç başarılı bir şekilde tamamlandı. Okullarımızın bir daha hiç kapanmaması için tüm velilerimizi ve öğretmenlerimizi ve de personelimize bir kez daha çağrı yapmak isterim. Lütfen belirlemiş olduğumuz kurallara harfiyen uyun. Bir daha okullarımız kapanma sorunuyla yüz yüze kalmasın."

 

Bakan Özer'in ardından açıklamalarına devam eden Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu yeni dönemde okulların kapanmasını gündemine almak istemiyor. Salgın yeni dönemde okulların tekrar kapanma nedeni olmayacak. Çünkü artık aşı var" dedi.

 

AJANS URFA

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x