Urfa’daki okul çöp ve pislikten geçilmiyor.
Reklam
  • Reklam

Urfa’daki okul çöp ve pislikten geçilmiyor.

Karaköprü’de, TYP kapsamında yeterli temizlik görevlisi verilmediği iddia edilen okulda sınıflarda çöp yığınları oluşmuş durumda. Koridor ve sınıfların kir ve pislik içinde olduğunu ileri süren aileler çocuklarının hijyen ortamından şikayetçi.

06 Ekim 2023 - 09:49

 

 

 

Şanlıurfa’da okullarda eğitim başlayalı neredeyse bir ay geride kalmak üzere. Ancak okullardaki temizlik sorunu devam ediyor.

Bunun nedeni ise her yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR arasında yapılan Toplum Yararına Çalışma Projesinde (TYP) bu yıl sınırlı sayıda eleman alınması.

Her yıl 9 aylık dönem için TYP kapsamında okullarda çalıştırılan temizlik ve güvenlik personeli için bu yıl 2 bin 500 kontenjan ayrıldı. Bu rakamın okulların temizliği ve güvenliği için yetersiz olduğu belirtiliyor.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesinde yer alan Piri Reis İlkokulu öğrencilerinin de haliyle çöp yığınları arasında eğitim gördüğü iddia edildi.

Piri Reis İlkokulunda, yeterli temizlik personeli olmadığı için sınıf içerisinde bulunan çöp kovalarındaki çöp yığınları, pislik içerisindeki koridorlar, öğrencilerin su içtiği lavaboların pisliği dikkat çekiyor.

Öğrencilerin velileri çocuklarının eğitim aldığı okulun hijyen ortamından şikayetçi.

Aileler bir an önce okuldaki temizlik sorununun çözülmesini istiyor.

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x