Haltanlı Mir Konseyi kutsal Ezidi bayramında toplanıyor
Reklam
  • Reklam

Haltanlı Mir Konseyi kutsal Ezidi bayramında toplanıyor

Seçimlere doğru yaklaşırken Kutsal Ezidi bayramı olan Çarşema Sor’da (Kızıl Çarşamba) Haltanlı Mir Konseyi toplanıyor.

18 Nisan 2023 - 10:04

 

 

Dünya Haltanlı Mir Konseyi 19 Nisan günü 7’nci toplantısını yapmak üzere toplanıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mir Mehmet Fırat Doğan,dünyada Ezidi reformunu gerçekleştirme ve bin yıllardır halkın yaşam formu olan kast sistemine ek olarak Halk Meclisi’ni kurma vaadi verdi.

Düzenleyecekleri toplantıda Ezidiler ile ilgili gelecek planları yapacağını ifade eden şunları söyledi: “Dünya Barışının Simgesi olma yolunda halkımız ile berber büyük yol katettik. İçimizden tarihte olduğu gibi nice bilim insanları, nice profesörler, nice dünyaya damgasını vuracak ekonomistler, bürokratlar, sanatçılar, ülkelerinde parmakla gösterilen bireyler çıkaracağız. Adil, eşit gelişim, eşit zenginlik, eşit kalkınma, eşit hukuk sistemi için, toplumumuzun 21.yy normlarına uygun Ezidi Reformu gerçekleştirmek için, dünyaya, gelişime, tarihe Haltiler ve Ezidilerin damgasını vurması için, Mir Konseyini bu önemli bayramımızda topluyor ve gelecek planlarımızı neticelendiriyoruz”.

Ekonomik, kültürel ve eğitimsel gelişim konusunda halkın dahil olduğu bir yönetim sistemi oluşturduklarını belirten Mir, “Yapısını kuvvetlendirecek halk meclisi kurmak için, Ezidiliğin tanınması, ibadetlerin özgür ve güven içinde gerçekleştirilmesi için, mevcudiyetimizi dünyada layıkıyla temsil etmek için, unutturulan tarihimizi gün yüzüne çıkarmak, her bir bireyimizin ülkelerinde daha da gelişimi için, Ezidi - Müslüman barışına öncülük ederek yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x