SOSYAL MEDYA MAHKEMELERİ KURULMALI!
Reklam
  • Reklam

SOSYAL MEDYA MAHKEMELERİ KURULMALI!

www.bizhaberciyiz.com Hukuk işler Müdürü Av. İbrahim Uğur Akdoğan'ın kaleminden Muhteşem bir Öneri...

13 Temmuz 2019 - 14:18 - Güncelleme: 13 Temmuz 2019 - 14:21

Düşünüyorum da ülke olarak her şeyi geriden takip eden değil de ileriyi görüp radikal kararlar alabilen ve ona göre hukuk oluşturamaz mıyız?

Mesela yargıda reformlar gecikmeden yapılsa ve bu yeniliklerden birisi de internet kullanma ehliyeti getirmekle başlayamaz mıyız?

Hayatımızı bir ağ gibi saran bu sanal mecrada kişiler hür iradesini kullanarak, fikir, durum, eylem, örgütlenme için kullandıkları sosyal ağların hızlı ve kolay şekilde gerçek hayata yansıyor olmasını dikkate alıp yasalarımızı da ona göre düzenleyemez miyiz?

Hakaret, tehdit, müstehcenlik, çocuk pornografisi, özel hayatın gizliliğini ihlal, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin kaydedilmesi gibi sosyal medya üzerinden işlenen suçlarla ilgili yargıda ileriyi görerek reformlar yapamaz mıyız?

Hayatımızın her alanına giren sosyal ağların denetimi, işlevi arttıkça suç aracı olarak da kullanıldığının açıkça ortada olması hasebiyle

Sadece sosyal medya ile ilgili suçlamalarla ilgilenecek özel bir mahkeme kurulması elzem değil midir?

Sosyal medyadaki nefret söylemi giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık seviyesine ulaşmışken ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili davalar günden güne artmaya başlamışken bu dediğim şey daha da önemli bir hâl alıp ileride daha da kronikleşmeden hukuksal bir çözüm bulunması gerekmez mi?

Kanun koyucular ve karar verme mercileri kendilerini müştekilerin yerine koyarlarsa bu tür suçlarda adli para cezalarının yetersiz olduğunu, bu suçların işlenmesinin önünün kesilmesi gerektiğini bu konuda ceza ve yaptırımların artması gerektiğini görecek kabul edecek ve dediklerime hak vereceklerdir.

Bana sorarsanız hayatın olağan akışında ve somut olaylarda hukukçular olarak gördüğümüz suç yerleri ve suç da kullanılan araçların başında sosyal geldiğine göre,

Devam eden dosyalarda fake (çakma) hesapların tespiti zorlaştığına göre;

Bunların önüne geçmek için tedbirler almak, sosyal medyada örgütlenerek toplumu geren kişilerin tespiti, algı operasyonları ile toplum

Mühendisliğine soyunan grupların toplumda infial yaratmalarının önüne hukuksal bir tedbir hatta sert önlemler alınması gereklidir.

Böylece Devlet de vatandaşın suç işlememesi için pozitif yükümlülüğünü yerine getirmiş olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x