KKTC Cumhuriyet Meclis Bakanı Töre’den Şanlıurfa’da önemli...
Reklam
  • Reklam

KKTC Cumhuriyet Meclis Bakanı Töre'den Şanlıurfa’da önemli mesajlar

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Şanlıurfa’nın Kurtuluş Savaşı döneminde sömürgeci güçlere karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini hatırlatarak, “Urfa’nın şanlı mücadelesinden dolayı isminin başına şanlı kelimesi konmuştur. Bu isme layık evlatlar bu şehirde yaşamaya devam etmektedir” dedi.

18 Ekim 2022 - 08:43

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre,  Şanlıurfa 1. YörükTürkmen Şöleni için geldiği Şanlıurfa’da önemli mesajlar verdi.

Töre, kentteki temasları kapsamında, Şanlıurfa Karakeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Akıl ve Şanlıurfa Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Çay ile Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Gazi Mehmet Yavuz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa’nın Kurtuluş Savaşı döneminde sömürgeci güçlere karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini hatırlatan Töre, “ Urfa’nın şanlı mücadelesinden dolayı isminin başına şanlı kelimesi konmuştur. Bu isme layık evlatlar bu şehirde yaşamaya devam etmektedir. Gerek terörle mücadelede de gerekse Kıbrıs da şehit düşenler var. Hepsine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Vatan için Türk milleti her zaman şehitler vermiştir” dedi.

TÖRE: TÜRK MİLLETİNİ İÇERİDEN BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Dünya 5'ten büyüktür” sözlerini hatırlatan Töre, bu sözlerin dünyaya ışık yaydığını söyledi. Töre, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güvenlik konseyinde yuvalanmış emperyalist bazı ülkeler kendilerini güvenlik konseyi koymuşlar ama bu güvenlik konseyi üyeleri zamanında gelip o Urfa, Antep ve Maraş'ı işgal etmişler. Bizler destan yazarak bu emperyalist güçlere karşı mücadele etmişiz. Su uyur düşman uyumaz. Bu nedenle bu sefer bizi içerden çökertmeye çalışıyorlar. Kendilerini karşımıza direkt çıkamayınca bu defa içimizde birtakım terör örgütlerini besleyerek Türk milletini içerden bölmeye çalışıyorlar. Türk milleti uyanık olacak. Milli birlik ve beraberliğimiz daim olacaktır.”

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, beraberindekilerle Şanlıurfa Gaziler Derneği’ni de ziyaret etti.

Gazilerle sohbet eden Töre, Türkiye’nin bugün bağımsız bir devlet olmasının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye bağımsız bir devletin kurulmasının hiç şüphesiz şehitlerin ve gazilerin sayesinde olduğunu kaydetti. Töre, “Bulunduğumuz topraklarda bir istiklal mücadelesi verilmiştir. Kıbrıs’ta da böyle yapıldı. Canı cana, kanı kana katarak bugünlere geldik” ifadesini kullandı.

“TAVİZ VERMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

KKTC’yi Birleşmiş Milletler’in ve Avrupa Birliği’nin kabul etmediğini belirten Töre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Artık KKTC’yi tanıyın, bu zulme son verin” diye çağrı yaptığını hatırlattı. Bunun çok yerinde bir çağrı olduğunu kaydeden Töre, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabii ki onlar tanımak istemeyecekler ama biz yolumuzdan vazgeçecek değiliz. Çünkü bize bağımsız devletimizin oluşmasına vesile olan aziz şehitlerdir, kahraman gazilerdir. Türkiye’nin gücü ve Kıbrıs’taki mücahitlerin direnişi sayesinde bugünlere gelebildik.  Ne Avrupa Birliği ülkeleri ne Yunanlılar ne Amerika ne İngiliz ne Fransız ne Rus ne de Çin… bunlar güçlü ülkeler. Bunlar siz haklısınız, Rumsal sizin haklarınızı gasp ettiler, siz de bağımsız devlet kurun demediler. Öyle bir şey yok. Ama bize bu toprakları bahşeden kim? Aziz şehitlerimize emanet ettiler. O devletlerin ne dediği, onlara bakmadan, bizim kendi hakkımız neyse, istiklalimizden asla taviz vermeden, milli birlik ve beraberliğimizden bütünlüğümüzden asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

“ARTIK BAĞIMSIZLIK ZAMANIDIR”

KKTC’nin Türkiye’den sonra başka ülkeler tarafından mutlaka günün birinde tanınacağını ifade eden Töre, “50 yıldır biz tanınma isteğinde bulunmadık acaba Rumlarla federasyon olur mu diye görüşmeler yapıldı. Ama artık o sayfa kapandı. Şimdi artık bağımsızlık zamanıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanınması zamanıdır. Artık yola çıktık, ben inanıyorum ki şehitlerimiz şu anda huzura kavuşmuştur. Federasyon savunmakla bizim şehitlerimizin ruhları inciniyordu, kemikleri sızlıyordu ama bağımsızlık bu şekilde ifade edildikten sonra KKTC’yi tanıyın çağrısı yapıldıktan sonra şehitlerimiz de rahatlamıştır, Rauf Denktaş da rahatlamıştır. Kıbrıs’ta şehit düşen herkese, yattığı yerde mekanında cennetin kapıları kendilerine açılmıştır diye düşünüyorum. Yoksa Rumlardan, Yunanlılardan, Fransızlardan, İngilizlerden medet ummak mümkün değildi. Zaten onlara sığınmaya çalışanlar büyük bir gaflet, dalalet içindeler, biraz daha ileriye giderlerse hainlik içerisindedirler. Biz kendi milletimize, kendi vatanımıza sahip çıkacağız. Biz bize yeteriz” diye konuştu.

“CAYDIRICI ÜLKE KONUMUNA GELDİ”

Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir duruma geldiğini belirten Töre, “Türkiye’yi Doğu Akdeniz’den çıkarmak isterler, Kıbrıs’tan çıkarmak isterler ama biz de diyoruz ki yağma yok. Eskiden Türkiye’nin bir şeyi yok. Bugün 4 tane sondaj gemisi vardır, 5 tane sismik araştırma gemisi vardır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın belli başlı güçleri haline gelmiştir. İnsansız ve insanlı hava araçlarıyla düşmana korku salmaktadır. Türkiye caydırıcı bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye’den çekiniyorlar. Biz Türkiye’miz daima güçlü olsun diye dua ediyoruz. Bizim için en büyük Türkiye’dir, Türk ordusudur” ifadelerini kullandı.

Zorlu Töre, dün de Şanlıurfa Karakeçili Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Şanlıurfa Türkmenler Birliği iş birliğinde düzenlenen Şanlıurfa 1. Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı.

HABER MERKEZİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x