EDP EĞİTİM İÇİN BİRARAYA GELDİ.
Reklam
  • Reklam

EDP EĞİTİM İÇİN BİRARAYA GELDİ.

Eğitime Destek Platformu (EDP) Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Akçakale TÜGVA ilçe temsilcisi ve EDP ilçe koordinatörü başkan yardımcısı Mustafa Çelikçi başkanlığında yapıldı.

27 Ocak 2023 - 20:14 - Güncelleme: 27 Ocak 2023 - 20:26

 


 
Akçakale öğretmen evinde gerçekleşen istişare toplantısı, platform gözlemcisi Abdulkadir Yetişgin tarafından tanıtımı yapılarak başlandı. Toplantıya Akçakale milli eğitim müdürlüğü adına Özay Altıntaş, ilçe müftülüğü adına Yasin Aslan, Ak Parti Akçakale ilçe başkanı İbrahim yıldık, Akçakale belediyesi adına Hayati Yıldık, Fecr insani yardım derneği başkanı Yusuf Aygün, Hayrat vakfı adına İsmail Aykut, Akçakale Kızılay şube başkanlığı adına Ahmet Emre Akay, Akçakale halk eğitim müdürü Emre çelik, Abdulhamithan ortaokulu müdürü Ahmet Yılmaz ve Akçakale belediye spor başkanı Hasan Gök katılım gösterdi.
 

Toplantı, TÜGVA Akçakale ilçe temsilcisi Mustafa Çelikçi’nin platformun kuruluş amacı, görevleri ve gündem maddeleri hakkında bilgiler vermesiyle devam etti.  

Gündem maddeleri

1- Seçmeli Dersler

2-4-6 yaş arası kuranı Kerim dersleri

3-2023 yılında yapılabilecek sosyal etkinlikler

4-Mesleki Eğitime Geçiş

5-Madde bağımlığı özellikle gündem konusu oldu.
 
“HEM AKADEMİK EĞİTİMİNİ HEM DİN EĞİTİMİNİ ALABİLMELİ”
 
Çocukların arzu ettikleri seviyede din eğitimi alabilmesinin önemine dikkat çeken dikkat çeken EDP koordinatörü Abdulkadir Yetişgin “ bölgemizde Çocuklarımız hem eğitimini alabilmeli hem de dini eğitimini alabilmelidir. İmam hatip okullarının dışındaki okullarda verilen dini eğitimin de küçümsenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Biraz daha genişleterek Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü din hizmetlerinin de buna ilave bir halka olması gerekiyor. Din eğitimini bütün çocukları, bütün gençleri içine alacak şekilde değerlendirerek bu bakış açısıyla konuşmaya, istişareye devam edeceğiz. Dini eğitimin niteliği artırıp okullar arasında eşitlik sağlamalıyız. Hepsinin ötesinde inançlarına, gelenek ve göreneklerine bağlı, geçmişten aldığı kültürü yaşayacak ve gelecek nesillere aktaracak bir toplum için herkesin gayret göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıya katılım gösteren platform üyeleri, eğitimin çocuk yaşlarda büyük bir hassasiyetle verilmesi konusunda mutabakata vararak gerekli alt yapı çalışmaları için bir sonraki toplantılarda bu konunun ele alınması gerektiğini belirttiler.
 
Eğitime Destek Platformu (EDP)Koordinasyon Kurulu Toplantısı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından bir sonraki toplantıda buluşma kararıyla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x