AKÇAKALE’NİN EĞİTİM RAPORU AÇIKLANDI
Reklam
  • Reklam

AKÇAKALE'NİN EĞİTİM RAPORU AÇIKLANDI

Akçakale Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyelerinin geçtiğimiz günlerde yaptığı çalıştayın ardından, İlçe'nin eğitimde neden başarısız olduğunun nedenlerini hazırladıkları Rapor ile Kamuoyuna aktardı.

14 Temmuz 2019 - 17:05 - Güncelleme: 14 Temmuz 2019 - 17:13

İşte Akçakale Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyelerinin yaptığı çalıştay Raporu ve açıklamaları;

 

KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZ,

İlçemizin eğitimi ile ilgili son günlerde yaşanan sürece dair aşağıdaki açıklamanın yapılması hasıl olmuştur.
Bilindiği üzere ilçemizin eğitimi maalesef istenen düzeyde değildir. Bunun için Akçakale'li hemşehrilerimizi bu noktada bilgilendirmek elzemdir.

Eğitim; insanın doğumundan itibaren başlar ve insanın vefat edinceye kadar devam eden bir süreçtir. Bu sürecin ilk ayağı ise ailedir. Aile, çocuğuna bilgi birikimi nispetinde aktarımda bulunur ve çocuğu okula hazırlar. Okula başlayan çocuklarımızın eğitim için artık herkesin sorumlulukları başlamış olur. Burada eğitimin yanında, öğretim de verilmeye başlanınca artık sistem üç ayak üzerine kurulmuş olur. Bu ayaklar öğrenci, veli ve öğretmendir. Burada sağlam bir aile eğitimi alıp, okulda da donanımlı, liyakatlı ve başarılı bir öğretmene denk gelen çocuklarımızın başarısı kaçınılmaz olur.

Bu bağlamda özellikle son yıllarda ilçemizin öğretmen eksikliği, ücretli öğretmenlik handikapı, ailelerin eğitim ve öğretmene bakış sorunu, artan nufüs, mülteciler, derslik yetersizliği, yöneticilerin eksikliği, keyfi ve yanlış uygulamalar, idealist idareci ve görevlilerin olmaması ile gelenlerin ilçeye bir şey kazandırmadan gitme çabası içinde olması malesef ilçemizin eğitimini bu hale getirmiştir. Yine okullarımızda başarıyı artırmaya dönük hiçbir çalışmanın olmamasının yanında velilerimizin ve öğrencilerimizin bu işi sahiplenmemesi de tabloyu karamsar hale getirmektedir. Özellikle ilk-ortaokullarda okuma yazma bilmeyen öğrenci olması, ders anlatımı ve planlama eksikliği ile okulların eğitim-öğretim yönünden denetlenmemesi, keyfi uygulamalar ve öğretmenlerin yetiştirilme sürecindeki eksik ile bazılarının iç çekişme içinde olmaları da eğitim-öğretimi etkilemiştir. Bunun yanında profesyonel bir mekanizma olmaması da süreci baltalamıştır.

Tüm sorunların yanında ilçe halkının her şeyi okuldan ve öğretmenden bekleme anlayışı da bu süreçte etkin rol almış ve eğitimde kötü tablonun çıkmasına malesef katkı sunmuştur. Özellikle sosyal medya üzerinden klavye kahramanlığı yaparak eğitimi eleştirdiği zanneden insanların eğitim adına hiçbir şey yapmadıklarına şahit olduk, oluyoruz.

Bu bağlamda Eğitim-Bir-Sen Yönetim olarak ilçemizin eğitimi ile ilgili gördüğümüz eksik ve yanlış uygulamaları göreve geldiğimiz ilk günden itibaren saygı çerçevesinde herkesime aktarmaya çalıştık. Bu bağlamda 22-23 Haziran'da #Akçakale'de Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı düzenledik. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelip sorun ve çözümleri konuştuk.

Tam da eğitimin konuşulmaya başlandığı, sorunların çözüme kavuşturulması için atılacak adımlarla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle bir görüşme ve fikir alışverişi süreci başlamış ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilçemizde #EğitimSeferberliği başlatılacaktı.

Ancak 28 Haziran günü Milli Eğitim Müdürümüz Halil TEKYILDIZ'a ve personellere yapılan saldırı ilçemizin eğitimine büyük darbe olmuştur. Konu ne olursa olsun yapılan şiddet kimseyi haklı göstermez. Buradan tüm vatandaşlarımıza haklı oldukları konularda hukuki yoldan haklarını aramalarını istiyoruz.

Bunun yanında ilçemizin en büyük sorunları arasında yer alan taşımacılık, torpil, siyasilerin ve bir grup elit olduğunu düşünen insanların eğitim üzerine tahakkum kurmaya çalıştıklarını görüyoruz. Özellikle taşımacılık işi yapanlara sesleniyoruz. İhaleleri sırf almak için düşük fiyata alıp daha sonra okullarımızı, öğrencilerimize ve eğitimimize bir darbe sizde vurmayın. Çalışmayacağınız fiyata ihale almayın. Önümüzdeki dönem için yapılacak ihalelerde bunu göz önünde bulundurunuz. Bizler işimizi şartnamede belirtilen maddelere göre yaparız. Yerine getirmeyeceğiniz bir madde varsa ihalelere girmeyiniz.

Buradan açık bir şekilde ilan ediyoruz, #EliniziEğitimdenÇekin ve eğitimi öğretmenlerimize ve idarecilere bırakınız. Onlara yardımcı olup, eksik ve yanlış gördüğünüz uygulamaları saygı çerçevesinde eleştiriniz.

Yapılan saldırı sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve şube müdürlerinin görevlerinin yapamaz duruma geldiklerini beyan ederek Valiliğe Urfa merkeze görevlendirme talebinde bulunmuşlardır. Valilik tarafından milli eğitim müdürü ve şube müdürlerini ile görevlendirmiştir. Müdürlerimizin haklı gerekçeleri olmakla birlikte valilik tarafından yapılan görevlendirme ilçemizin eğitimi açısından çok büyük sorunları beraberinde getirmektedir.Valilik geçişin sağlanıncaya kadar şube müdürlerini görevde bırakması ve bir bir ile görevlendirmesi gerekmektedir.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanacak kişinin bölgemizin sorunları bilen, liyakatlı, geçmişi parlak ve çalışkan, hayali ve idealleri olan aynı zamanda okulunda gayretli ve başarılı çalışmalara imza atan, ilçe halkının en çok eleştirdiği konularda biri olan müdürlerin ilçe merkezinde oturmaması için seçilecek kişinin ilçede mukim olması, başka bir yer için çabalamayan, derdi Akçakale ve eğitim olan birinin getirilmesi en büyük temennimizdir.

Buradan tüm Akçakale'li hemşehrilerimize Eğitim-Bir-Sen İlçe Yönetim Kurulu olarak ilçemizin eğitimi için görev almaya, sorunları çözmeye ve her türlü sorunun giderilmesinde üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getirmek için sadece elimizi değil gövdemizide koymaya hazır ve nazırız.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x