Ücretli öğretmenin isyanı şiire böyle yansıdı
Reklam
  • Reklam

Ücretli öğretmenin isyanı şiire böyle yansıdı

Maaş ve sigortadan atanan öğretmenlerin yarısı kadar hak elde eden ücretli öğretmenlerden biri, yaşadığı sorunları kağıda döktü. Şiir yazarak derdini anlatmaya çalışan öğretmen, Akçakaleli.

09 Mart 2018 - 10:39

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan yaklaşık 64 bin öğretmenden biri olan Cüneyt Uyanıkoğlu, meslektaş ve tabiri caizse kader ortaklarının yaşadığı sorunları yazdığı şiirle dile getirdi.

Ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ücretli öğretmen sayısı 63 bin 829 olduğu biliniyor. Bu binlerce öğretmen açık branşların doldurulması ve atanamayan öğretmenlerin açıkta kalmaması için göreve getiriliyor. Atanamayan öğretmenler için her ne kadar 'Bir güzellik yapıyoruz' dercesine göreve getirilen ücretli öğretmenlerin üçte ikisi de aslında öğretmen değil. Çoğu eğitim fakültesi mezunu olmayan bu öğretmenler, kendilerini işsizlik ve boşta kalmama arasında dönen bir çarkın tam ortasında buluyor. Aldıkları ücret, sahip oldukları haklar da bunu gösteriyor. 

Ülkemizde kamuya giremeyen binlerce ücretli öğretmenin aldıkları ücret yeterli omuyor. Onlar da en çok maaş durumlarından yakınıyor. Ücretli öğretmenlerin sigortaları da diğer kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere göre daha düşük yatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ataması ile yerleşen öğretmenlerin maaşlarında zorunlu tatil, resmi tatil vb. gibi günlerde kesinti yapılmazken,  ücretli öğretmenler girmedikleri dersler, okulun tatil olduğu günlerde ödemelerini eksik alıyor, sigorta da buna göre yatıyor.

Tüm bu sorunlar karşısında yetkililere sesini duyurmaya çalışan Şanlıurfalı ücretli öğretmen Cüneyt Uyanıkoğlu bir şiir kaleme aldı. 

"Güzel şartlar çalışabilmeyi senin insafına bırakıyorum" diyerek dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya seslenen öğretmen Uyanıkoğlu, bu şiirinde öldüğü zaman bir hatıra olarak kalmasını istediğini söyledi. 

İşte tüm ücretli öğretmenlerin sesi olan o şiir:

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x