YRP İl Başkanı Yavuz’dan başıboş köpeklerle ilgili çağrı
Reklam
  • Reklam

YRP İl Başkanı Yavuz’dan başıboş köpeklerle ilgili çağrı

YRP Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, Şanlıurfa'da tam teşekküllü bir hayvan barınağı ile kent merkezi ve ilçelerdeki başıboş köpeklerin toplanıp üremelerinin kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, “Hayvan barınaklarının verimli kullanılması halinde, başıboş hayvanların üremesi kontrol altına alındığında insanlık dışı bir uygulama olarak uyutulması sorununu da aşmış olacağız” ifadesini kullandı.

11 Kasım 2022 - 08:16

 

 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, Bitlis’te yaşanan kuduz vakasının ardından başıboş köpeklerle ilgili açıklama yaptı.

Yavuz, yazılı açıklamasında, Bitlis’te yaşanan kuduz vakasının ibretlik olduğunu belirterek, “Bitlis’te yaşanan ve sonu maalesef ölümle sonuçlanan başıboş köpek sorunu yüzünden gencecik, daha hayatının baharında bir evladımız hayatını kaybetti. Biz de, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak ne Şanlıurfa'da ne de Türkiye'de bu türden vakaları duymak ve görmek istiyoruz” dedi.  

 

BAŞKAN BEYAZGÜL’E ÇAĞRI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e seslenen YRP İl Başkanı Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa'da tam teşekküllü bir hayvan barınağı ile Şanlıurfa ve tüm ilçelerde başıboş köpeklerin toplatılması, üremelerinin kontrol altına alınması gereklidir. Hepimizin çocukları sabah daha gün aydınlanmadan okula gidiyorlar, tabii bu sadece çocuklar için değil yetişkinler için de tehdit haline geliyor. Kırsalda okula yürüyerek giden çocuklarımız var, bu tür vakaları sorumlu olduğumuz Şanlıurfa'da görmek istemiyoruz. Kaza geliyorum derken ortaya koyulan durup izlemek.

Türkiye Yüzyılına yakışan bir durum değildir. Hayvan barınaklarının verimli kullanılması halinde, başıboş hayvanların üremesi kontrol altına alındığında insanlık dışı bir uygulama olarak uyutulması sorununu da aşmış olacağız”.

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BABACAN ŞANLIURFA’DA HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERDİ
BABACAN ŞANLIURFA’DA HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERDİ
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR”
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ...