YENİ ZAMLAR YOLDA..
Reklam
  • Reklam

YENİ ZAMLAR YOLDA..

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, kasım başında 50 kuruş zam yapılan ekmekte son günlerde un fiyatlarındaki yükselişin ardından yeniden fiyat artırımına gidileceği tartışmalarına nokta koydu. Karaatlı, “Şu anda ekmeğe bir zam yok ama un fiyatları bu şekilde artmaya devam ederse yılbaşından önce zamlanabilir” dedi.

25 Kasım 2021 - 08:45

ŞANLIURFA - Son günlerde artan un fiyatlarının ardından ülke genelinde çok sayıda ilde ekmeğe zam yapılacağı tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Kasım başında ekmeğin 2 liraya satılmaya başladığı Şanlıurfa’da da yeniden bir zam yapılacağı iddiaları dillendiriliyor. Ancak Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, artan un fiyatları sonrası ekmeğe yeni bir zam yapılacağı iddialarını yalanladı.

Ajans Urfa’nın sorularını yanıtlayan Karaatlı, “Şu anlık ekmeğe bir zam yok ama un fiyatları bu şekilde artmaya devam ederse yılbaşından önce zamlanabilir” dedi.

“2,5 LİRAYI BİLE ÇOK GÖRÜYORUM”

Un fiyatlarındaki artış sonrası ekmeğin 4 liraya çıkacağı yöndeki haberleri doğru bulmadığını vurgulayan Karaatlı, “Zammı asla kabul etmiyorum, bunlar yanlış haberler, o kadar da değil. Ekmek 4 lira olmaz. Ben, Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı olarak 2,50 lirayı bile çok görüyorum. Vatandaşa yazık” diye konuştu.

Mehmet Emin Karaatlı, daha önce yeni yıla kadar zam yapılmayacağını söylediğini hatırlattı. Karaatlı, “Kasım ayının başı itibariyle yeni fiyat ve gramaj uygulamasına gittik. Önceki açıklamamda da belirttim üzere, eğer un fiyatlarındaki artışı durduramazsak, yeni yıla yeni fiyatlarla gireceğiz” açıklamasında bulundu.

Fırıncıların birinci hammaddesinin un olduğuna vurgu yapan Karaatlı, “Haliyle una zam gelirse ekmek fiyatı da ona göre belirlenecektir” ifadesini kullandı.

“ARALIK BAŞINA KADAR BEKLEYELİM”

Un fiyatlarındaki tabloyu görmek için gelecek ayın başına kadar beklemede olduklarını dile getiren Karaatlı, “Aralık başına kadar bekleyelim, nedir ne değildir bir durumu görelim. Bir haftadan bir şey belli olmaz” dedi.

“PROTESTO AKLIMIZIN UCUNDAN BİLE GEÇMİYOR”

Fırıncılar Odası Başkanı Karaatlı, protesto amaçlı ekmeğin azaltılması gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını kaydetti. Karaatlı, “Öyle bir şey söz konusu bile olamaz, hiç aklımızın ucundan bile geçmiyor, bir şey yapmayacağız. Böyle bir şeye ne niyetimiz var ne de böyle yanlış hareketlere girecek durumumuz. Una zam geldi, oduna zam geldi, ben ekmeye zam yaptım, kimse bir şey diyor mu? Hayır. Una zam gelmesin, ben de ekmeye zam yapmayım” değerlendirmesinde bulundu.

“ÜÇ AYDIR BENİM FIRINCIM KAR ETMİYOR”

Fırıncıların kar yapmayı unuttuğunu dile getiren Mehmet Emin Karaatlı, “Üç aydır benim fırıncım kar etmiyor” diye konuştu.

Karaatlı, ekmeğin rayice tabi olduğu gibi ekmeğin hammaddesi olan unun da kotasının olması gerektiğini ifade etti. Bu konuda idarecilere çağrıda bulunan Karaatlı, “Fırıncılar odası başkanı olarak ekmeğin hammaddesi olan unun bizim gibi rayice tutulmasını talep ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GÜL, KARAKÖPRÜ İÇİN PROJELERİNİ SIRALADI.
GÜL, KARAKÖPRÜ İÇİN PROJELERİNİ SIRALADI.
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.