ERTEKİN GİTTİ CANCAĞIZIM YENİLERİ GÖRMEK LAZIM!
Reklam
  • Reklam
Mustafa Arisüt

Mustafa Arisüt

ERTEKİN GİTTİ CANCAĞIZIM YENİLERİ GÖRMEK LAZIM!

09 Nisan 2018 - 09:42

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) 7-8 yıl önce Rakkalı heyetle yapılan toplantıyı takip ettik.

Heyetin içerisinde Rakka Tarım Müdürü başta olmak üzere tarım alanında söz sahibi olan Suriyeliler vardı. Bunlar Halep’te tarımsal sulamanın güneş enerjisi ile yapıldığını görmüşler. Araştırmışlar, Halepli yetkililerin öncülük yaparak çiftçilere Gaziantep’ten bu teknolojiyi ithal ettiklerini öğrenmişler.

Kendileri de Gaziantep’ten bu teknolojiyi ithal etmek istemişler ama Rakka olarak kardeş şehirleri Şanlıurfa olduğu için ülke yönetimi izin vermemiş. Dolayısıyla Şanlıurfa’ya gelmişler. Doğru Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemi satan fabrika aramışlar. Ancak bulamamışlar. Evren Sanayi Sitesi’ne gitmişler, yok. Şanlıurfa’nın herhangi bir bölgesinde var mı diye sormuşlar, yok.

Çaresiz ŞUTSO’ya gelmişler. Başkan Ertekin o ara il dışında. Başkan vekili ve yönetimden birkaç kişi Rakkalı heyetle görüşme yaptı. Rakkalı heyetin anlattıkları tercüman aracılığı ile anlatılıyor; “Antep’ten şöyle şöyle bir sistem geldi Halep’e biz de Rakka olarak bu teknolojiyi kullanmak istiyoruzve sizden satın almak istiyoruz.” diye…

Heyet başkanı: “Efendim gelişen dünyada yenilenebilir teknoloji artık kaçınılmazdır, ekonomiktir, çevre dostudur, güzeldir, iyidir vs vs.”

Tercüman Arapça’ya çevirdikten sonra Rakkalı heyet yine bu sistemi nereden satın alabileceklerini soruyor.

Bizim heyet yine anlatıyor, “iyidir, güzeldir, hoştur” diye…

Yaklaşık 40 dakika sürdü bu diyalog. Ve sonunda Rakkalı heyet ensesini kaşıya kaşıya gitti.

Halep karşısında bulunan Gaziantep’le kardeş şehir ilan edilmenin meyvesini toplarken, Rakka bizim gibi boş boş konuşan bir şehirle kardeş şehir ilan edilmenin cezasını çekiyordu.

ŞUTSO’nun en kayıp yılı kayyumlu yıl oldu ama ondan önceki Ertekin dönemi de bomboştu. Adam tamamen kendi cemaatinin önünü açmak için ŞUTSO’yu adeta Truva atı gibi kullanmış.

Şimdi dönüp günümüze bakıyoruz. Yine Ertekin’e yakın olan tipler, zihniyetler, simalar ortada seçilmek için var gücüyle çalışıyor.

Bir kişi de çıkıp “Siz hele şöyle kenara bir çekilin bakalım” diyemiyor.

Bu tiplerin arasında belki yolu hiç FETÖ ile kesişmeyen de vardır ama yönetim anlayışı Ertekin ile aynı. İddia ediyorum aynı.

Siz hiç duydunuz mu Ertekin döneminde Ertekin ile anlaşamadığı için istifa edeni?

Vazgeçtik istifayı tartıştıklarını duyanınız oldu mu?

Bakın Şanlıurfa olarak aklımızı başımıza toplamamız gerekiyor.

Şanlıurfa eski Şanlıurfa değil. Türkiye eski Türkiye değil. Dünya bile eski Dünya değil artık.

İş kapanın elinde kalıyor. Kurnaz olmak, çok çalışmak, girişken olmak gerekiyor.

Büyük düşünmek gerekiyor. Öyle hayatı boyunca 10-15 kişiyi dahi yanında istihdam ettirememiş, üretim nedir bilmeyen, başka ilden alıp getirip burada satmayı iş yapmak sanan adaylara prim vermemek lazım.

Siyasetteki kumpaslara benzerini kesinlikle ŞUTSO’da müsaade etmemek gerekiyor.

Hele hele siyasette gözü olan, ŞUTSO’yu Ankara’daki siyasi parti genel merkezlerine yakınlaşmak için basamak olarak kullanmak isteyenlere çok acımasız olmak gerekiyor.

Yarın oy vermek üzere sandığa giderken “Çekilin lan artık Urfa’nın içine ettiniz bari ekmeğimizle oynamayın” diyemezsek Rakkalı heyetin durumuna biz de düşeriz.

Hatta eskiden Suriye vardı, Irak vardı, İran vardı ticaret yapmak için. Şimdi hazır o müşteriler de yok.

Mevlâna Celâleddin Rumî’nin de dediği gibi…

Dünle beraber gitti cancağzım,

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar