YALÇINKAYA İLE İLGİLİ İZLENİMLERİM...
Reklam
  • Reklam
ibrahim Halil Arslan

ibrahim Halil Arslan

YALÇINKAYA İLE İLGİLİ İZLENİMLERİM...

08 Temmuz 2019 - 14:19

Başta şunu söylemem gerekir ki; "Bir insanda 'Azim' yoksa o insan her şeyini en baştan kaybetmiş demektir.

" Azim hedefe varmanın, başarmanın anahtarıdır. Bir işi azmeden ve ona dört elle sarılan kişi başarıya ulaşmama gibi bir lüksü yoktur. Atalarımızın şu sözü önem arz etmektedir. "Azimli damlalar taşı bile deler." Akçakale belediye başkanı sayın Mehmet Yalçınkaya geçtiğimiz günlerde 100 günlük belediye başkanlığı olarak yaptığı çalışmaları basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Paylaştığı bilgileri buradan anlatmaya kalkmayacağım. Ama kısa bir özet geçecek olursak Sayın Yalçınkaya genel olarak şunları aktardı: "ilçenin geleceği kayıp, ilçenin yeniden bir gelecek inşa etmesi için zamana ve gayretli insanlara ihtiyaç var.

" Sayın Yalçınkaya diyor ki; "Ben ilçe halkından üç şey istiyorum. Bırakın Ankara, İstanbul ve yurt dışından yatırımcı ve kaynak bulayım ve ilçemizin işsizlik sorununu çözeyim. sizin taziyenize, düğününüze, hastanıza gelmedim diye bana darılmayın. Ben sizin çocuklarınızın geleceği için çabalıyorum." Evet sayın Yalçınkaya her sohbetinde dile getirdiği, gençlerin istihdam sorunu, tarım işçiliğinin önüne geçilmesi, ilçenin eğitim sorunu, sağlık sorunu gibi konularda kafa yormamız ve gayret göstermemiz gerektiğini söylüyor. El hak hepsi tamamen doğrudur.

Aslında genel olarak beni heyecanlandıran diğer bir durum, sayın Yalçınkaya'nın ilçenin geleceğinin inşası için atılacak adımlarda kime ihtiyaç varsa bu organizasyonun içine dahil etmek için büyük bir çaba ve gayret içinde olduğunu gördüm. Hatta kendi söylemiyle: "Bu memlekete katkı sağlayacak kimin eli öpülecekse memleketimin hatırı için onun da elini öpmeye de hazırım" diyor. Bana göre burası sözün bitti yerdir.

Yalçınkaya herkese sesleniyor; bir projen mi var? gel birlikte kafa yoralım finansmanını sağlayalım, sizinle birlikte yapalım diyor. Belediyede eksik gördüğün bir durum mu var? hemen kolumdan tut birlikte çözüme kavuşturalım diyor, Tekelci değilim diyor, AZİMLİ ve gayretli kim varsa bu meydanda o yiğide de yer var diyor, memleket için endişe ve gayretin varsa başımız üstünde yeri var diyor. Bir belediye başkanı daha ne desin...

Ben sayın Yalçınkaya'da şunu gördüm: "Azim, gayret, mücadele ve kararlılık." Artık fikir üreteceğiz, icra makamlarını devreye koyacağız, toplumsal mutabakat ve toplumsal birliktelik sağlanarak, gençlerimizin geleceğine yönelik ciddi yatırımları konuşacağız. Geçmişe takılı kalmadan; herkes için hizmet, herkes için duyarlılık, herkes için gayret, bizim en büyük silahımız olmalıdır.

Yıllardır yerde yatan bu hastanın iyileşmesi için herkesin işin bir yerinden tutarak özveriyle çalışması, bu ilçede yaşayan herkesin en önemli vazife olmalıdır. Ben şahsen kimin ne dediği veya nerede durduğunu önemsemiyorum. Benim için en önemli kriter, belediye başkanı sayın Yalçınkaya'nın ilçeye yapacağı istihdam projeleridir.

Sayın Yalçınkaya'nın her zaman dile getirdiği nitelikli lise ve üniversitelere öğrencilerin yetiştirilmesi için eğitim hamlesidir. Gelin bu sorunların kavgasını verelim.

Yoksa Yalçıkaya taziye düğün veya hasta ziyareti yapmadı diye hedef tahtasına koyarak sayın Yalçınkaya'yı yıpratmayalım.

VESSELAM...

 

 

  •  

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ismail ataman
    4 yıl önce
    Teşekkürler hocam aslında nice zenginlerimiz var ama ellerini taşın altına katmıyorlar iplik fabrikası şart en az 200 işçi çalışır seracılık ve tekstil işlerini hayata geçirseler ez az 2500 ve 3000 işçiyi kalkındırırlar ama biraz çapa gerek

Son Yazılar