TREN GELİR, HOŞ GELİR...
Reklam
  • Reklam
ibrahim Halil Arslan

ibrahim Halil Arslan

TREN GELİR, HOŞ GELİR...

17 Ağustos 2022 - 13:38

Son günlerde Şanlıurfa’nın gündemini meşgul eden yüksek hızlı tren yol güzergahının Şanlıurfa’ya kadar uzatılması talebi Şanlıurfalılar için çok sevindirici bir gelişmedir. Özellikle bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Şanlıurfa’nın geleceğinin yeniden şekillenmesinde büyük bir rol oynayacaktır.Ulaşım ağındaki bu atılım turizm ve ekonomik gelişmeyi de beraberinde getirecektir.

Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi olan yüksek hızlı tren projesi özellikle doğu-batı arasında açılan makası kapatacak; kültürel, sosyal ve ekonomik etkileşimi de imkan tanıyacaktır. Dolayısıyla bu çalışma hayata geçtiğinde ülkemizin daha da gelişmesinin ve müreffeh bir hale gelmesinin önünü açacaktır.

    Başka bir açıdan yüksek hızlı tren hattının Şanlıurfa’ya kazandırılması için başlatılan kampanyalara bende farklı bir bakış açısı kazandırmak istiyorum. Öncelikle halihazırda bulunan Konya-Bağdat tren hattının kısa bir tarihini aktarmak istiyorum. Bu hat Abdulhamithan tarafından Alman mühendislere Konya - Bağdat demiryolu olarak inşa ettirilmiştir.  Osmanlı İmparatorluğu’nda Konya'dan Bağdat'a ulaşmak üzere 1903 yılında yapımına başlanan 1597 km. uzunluğundaki demiryolu hattı, İstanbul - Konya arasındaki Osmanlı Anadolu Demiryolları ve diğer bağlı hatlarla beraber 3205 km.'ye ulaşmaktadır. Zamanının en büyük altyapı projelerinden biri olan demiryolu hattının inşası on yıllar sürmüştür. I. Dünya Savaşı'nın başında bile hattın tamamlanabilmesi için 960 km. gerekmekteydi. Demiryolu hattının Bağdat'a uzanan kesimi ancak 1930'ların sonunda tamamlanabilmiş ve İstanbul'dan Bağdat'a ilk tren 1940'ta yola çıkmıştır. Bu tarihi bilgiden hareketle, Şanlıurfa’dan geçirilmesi planlanan yüksek hızlı trenin mutlaka Gaziantep: Islahiye; Şanlıurfa: Suruç, Akçakale, Ceylanpınar; Mardin: Nusaybin güzergahındaki mevcut tren hattının rehabilite edilerek, hizmete sunulması hem zaman hem de ekonomi açısından büyük tasarruf sağlayacaktır.

Özellikle Akçakale’nin ilçe olmasında ve gelişmesinde en önemli etken şüphesiz mevcut tren istasyonudur. Bu tren hattının daha önceden kullanım amaçları arasında, şehirler arası ulaşım, hububat sevkiyatı,  asker sevkiyatı, kömür ve ağır yük sevkiyatı gelmektedir. Bu hattın Suriye iç savaşı öncesine kadar aktif olduğunu düşünürsek bölgeye ne kadar büyük katkılar sağladığını da görebiliriz. Bu hat Gaziantep-Adana-konya ve İstanbul’a kadar uzanabilecek kadar uzun bir hattır. Başka bir açıdan değerlendirirsek,  özellikle karayolu ulaşımının her geçen gün tehlike arz ettiği, havayolu ulaşımının da her bütçeye uygun olmadığını da düşünürsek bu hattın dar gelirli vatandaşlarında konforlu ve güvenli bir ulaşımkullanmasına olanak tanıyacaktır. 

Gelelim bu hattın tekrarkullanılması konusundaki savımızın gerekçelerine:

1-            Bu hat üzerinde bulunan ilçelerin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesini sağlamak

2-            Yeni bir proje hazırlanmadan devletin yatırım giderlerini azaltmak

3-            Zaman ve iş gücü kaybını önlemek

4-            Dünya ve iktidarlar değişiyor,  ileriki yıllarda yepyeni bir dünyada bu coğrafyanın insanları tekrar İstanbul-Konya-Bağdat hattının aktif hale getirilmesi için çaba sarf ederek, siyasi ve ticari ilişkilerin normalleşmesine zemin hazırlaması

5-            Bu hattın Şanlıurfa’ya uzaklığı 50 km olması hasebiyle, ulaşım konusunda büyük bir kolaylık sağlayacaktır. (Bu konuda Şanlıurfa GAP Havaalanı’nın 30 km olduğu hesaba katılırsa ne kadar büyük bir ulaşım kolaylığı ve rahatlığı sağlayacağı görülecektir.)

6-            Bu hat  hem yük, hem de yolcu taşımacılığına uygun hale getirilirse Akçakale dolayısıyla Şanlıurfa bölgenin en önemli ticaret merkezi haline gelecektir.

   Akçakale, savaşın en yoğun olduğu dönemlerde dahi bölgedeki asayişin ve güvenliğin gündelik hayatın etkilenmediği bir huzur ilçesi olmuştur.Bütün bunlar düşünüldüğünde bu hattın mutlaka rehabilite edilerek aktif hale getirilmesi biz Akçakaleliler olarak en büyük talebimizdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar