Uzundağ’dan norm fazlası yönetici atamasına tepki
Reklam
  • Reklam

Uzundağ’dan norm fazlası yönetici atamasına tepki

Özgür Eğitim-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Vehbi Uzundağ, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında norm fazlası yönetici atamasının iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

04 Şubat 2023 - 13:53

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki görev yaptığı okulda norm fazlası durumunda bulunan müdür ve müdür yardımcıları ile ilgili takvim belli oldu. Okullarda görev yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından norm  fazlası  durumunda  bulunanların 13 Şubat'a kadar tercihleri alınarak durumlarına uygun  eğitim  kurumuna, kalan  görev  sürelerini tamamlamak üzere görevlendirilmeleri yapılacak.

Ancak norm fazlası yönetici ataması eğitimcilerin tepkisini çekiyor.

Söz konusu atamalarla ilgili yazılı açıklama yapan Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Özgür Eğitim-Sen) Şanlıurfa Temsilcisi Vehbi Uzundağ, yeterli araştırma yapılmadan yapılacak bir norm fazlası yönetici atamanın mahkeme kapısında süreceğini belirterek, geçmişte bunun örnekleri bulunduğunu kaydetti.

"Uzun yıllardan beri idare görevini yürüten ve aynı kurumda 4 veya 8 yılını doldurmuş bulunan yöneticileri göz ardı edilerek yapılacak bir atamanın kimseye yararı olmayacaktır" diyen Uzundağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Her yıl Kasım ayında yapılan norm güncellemesinin hemen akabinde (Aralık ayında) zaruret arz eden norma fazlası yöneticiler için duyuruya çıkıp atama yapılması gerekirdi. Yapılmadı. Özellikle Ocak ayı itibariyle emekliye ayrılacak idareleri beklenilmiş olması da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir durumdur.

Uzun yıllardan beri idare görevini yürüten ve aynı kurumda 4 veya 8 yılını doldurmuş bulunan yöneticileri göz ardı edilerek yapılacak bir atamanın kimseye yararı olmayacaktır. Kaldı ki norm kadro fazlası durumuna düşen okul yöneticileri daha sonra yapılacak bir atama ile kalan sürelerini doldurmaktan öteye geçmeyecekler. Bir veya iki yılını tamamlayacak bu yöneticilerimiz, görev sürelerinin bitimi ile birlikte yeniden duyuruya çıkacak bu kurumları, puanı daha yüksek idarecilerin tercih edeceği ortada iken bir bir buçuk yıl kısa bir süre için atama bekleyen 70 e yakın kurum idarecileri küstürmenin bir anlamı var mı?

Henüz yol yakın iken bu durumdan dönülmesi en doğru karar olacaktır. İl Milli Eğitim Müdürümüz gerekeni yapacağından kuşkumuz yoktur".

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...