Urfalı pamuk çiftçisi tövbe etti! "Böbreğimi satsam...
Reklam
  • Reklam

Urfalı pamuk çiftçisi tövbe etti! "Böbreğimi satsam da..."

Şanlıurfa'da pamuk çiftçilerinden Sinan Gül, pamuk fiyatlarının maliyeti karşılamadığını dile getirerek içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı sözlere döktü ve "Böbreğimi satsam da masrafın altından çıkamam. Artık tövbe, ben bittim. Pamuk beni bitirdi" diyerek artık pamuk üretiminden vazgeçtiğini söyledi. Çiftçinin bu kararı ise işçiler dahil en az 50 aileyi etkileyecek.

27 Ekim 2022 - 09:48

 

 

ŞANLIURFA- Pamuk fiyatları artan maliyetler karşısında eridi. Urfa'da bir çiftçi daha pamuk ekimine tövbe etti.

Pamuk üretiminde ülkede ilk sırada yer alan Şanlıurfa'da çiftçi tükenme noktasına geldi. Gübre, mazot, işçi maliyetleri, elektrik, su faturaları derken artan maliyetler karşısında açıklanacak pamuk fiyatlarına bel bağlayan çiftçi umduğunu bulamadı. 21 TL'lik taban fiyat bazı alıcılar tarafından iddiaya göre 10 TL'nin altına düşürüldü. Duruma isyan da gecikmedi. 

"57 YAŞINDA BORÇ ALTINA GİRDİM" 

Çiftçilerden Sinan Gül, pamuk yığınlarının üzerine oturarak yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. 3 aydır yaklaşık 60 kişiye ekmek kapısı araladığını ancak artık üretim yapamayacak duruma geldiğini söyleyen Çiftçi Gül "Ben yarıcıyım. Yarısı benim yarısı tarla sahibinin. Yemin ederim ben böbreğimi, kanımı satsam masrafın altından çıkmam. Ancak çeken bilir. Hemen hemen 50-60 kişi 3 aydır yanımda çalışıyor. Gübreciler, ilaç satanlar, kamyoncular, hamallar fayda görüyor. Sadece bu yük de üreticinin üzerinde. Sadece pamuk toplama maliyeti 4 milyon. Bugün de tüccar gelmiş pamuğuma 6 bin fiyat veriyor. Satsam, sadece toplama parasını bile karşılamıyor. Bu nasıl masrafı kurtaracak Allah için!? Arabamı sattım bir parça borcumu verdim. Daha çuvalla borcum var. Önümüz kış. Çoluk çocuğumun geçimini nasıl yapacağım? 57 yaşımda borç altına girdim. Siz olsanız bu pamuğu eker misiniz? Pamuk yuvamızı yıktı. Her şey yükselmiş, bu pamuğa ne olmuş?! Artık tövbe. Şimdiye kadar binlerce kişi kapımda ekmek yiyordu. Herkes hakkını helal etsin. Kendilerine başka iş arasınlar" dedi. 

Çiftçiler, zararlarını karşılayacak bir çözüm bekliyor.

BİHA

 

şanlıurfaurfaalan

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.