Urfa’da üniversite hastanesinde hocalar ve asistan hekimler...
Reklam
  • Reklam

Urfa’da üniversite hastanesinde hocalar ve asistan hekimler bakanlık hastanelerine geçiyor

Şanlıurfa’da üniversite hastanesinde eğitim veren hocalar ve asistan hekimlerin, özlük hakları ve yüksek gelir farklarından dolayı Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eğitim ve araştırma hastanelerine geçişleri arttı. Üniversitedeki hocaların yaprak dökümünün sürmesiyle Tıp Fakültesi’nin yakında kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği ileri sürülüyor.

02 Kasım 2022 - 08:41

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaklaşık iki ay önce, Sağlıkta Beyaz Reform’un doktorların devlet kurumlarına geçme talebini artırdığını vurgulayarak, “Sağlıkta Beyaz Reform'un uygulamaya konması ve çalışma şartlarında fark oluşturacak düzenleme ve değişimin belli olması, doktorlarımızın devlet kurumlarına geçme talebini artırdı” açıklamasında bulunmuştu.

Şanlıurfa’da da Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eğitim araştırma hastaneleri ile üniversite hastanesi arasındaki yüksek gelir farkı, eğitim veren hocaları ve asistan hekimleri devlet hastanelerine yöneltmiş durumda.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde, üniversite hastanelerinin tercih edilmemesi sonucu hocaların hekimsiz kaldığı için istifaları gündemdeyken, üniversite hastanesinden de hatırı sayılır sayıda hocanın kentteki bakanlık bünyesindeki eğitim araştırma hastanesine geçmek için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Üniversite hastanesinden hocaların ve asistan hekimlerin, özlük hakları ve yüksek gelir farkından dolayı bakanlığın hastanelerine geçişinin süreceği tahmin ediliyor.

Devletin eğitim araştırma hastanesinde çalışanlar yüzde 50 daha fazla kazanırken, her ayın 15’inde 3 kalem ücret alıyor. Üniversite hastanesinde çalışanlar ise ayın 15’inde sadece maaş alıyor. Nöbet ve teşvik ödemesi ise düzenli bir tarihte ödenmiyor.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hekimlerin kasım ayı gelmiş olmasına rağmen hala eylül ayı döner sermaye ücretlerinin hesaplarına yatırılmadığı öğrenildi.

Devlet hastanesinde özlük haklarının ve maaşın iyi olmasından dolayı üniversitedeki yaprak dökümünün bölümlerin tek tek kapanmasına yol açacağı iddia edildi. Bu durumun Şanlıurfa’daki hastalara zararının kaçınılmaz olacağı belirtilirken, en önemlisinin de üniversitenin tıp fakültesinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olacağı belirtildi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hocaların özel hastanelere veya il dışına gitmesiyle öğrencilerin bazı dersleri hiç görmeden mezun oldukları daha önce de gündeme gelmişti.

AJANS URFA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x