Urfa’da konteyner kentin kurulumu sürüyor
Reklam
  • Reklam

Urfa’da konteyner kentin kurulumu sürüyor

Şanlıurfa’da, 6 Şubat’taki depremlerin ardından depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik başlanan konteyner kentin yapımı sürüyor. Vali Ayhan, 500’den fazla yaşam konteyneri ile sağlık ocağı, basketbol sahası, mescit ve çocuk parkının bulunacağı alanda çalışmaları inceledi.

01 Haziran 2023 - 19:40

6 Şubat'ta yaşanan “asrın felaketinde” bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda evin ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da, afetzedeler için geçici barınma alanlarının kurulumu sürüyor.

Haliliye ilçesinin Ulubağ Mahallesinde de içinde çocuk oyun alanı, sağlık ocağı, mescit, basketbol sahasının da yer aldığı sosyal alanları kapsayan konteyner bölgesi kurmak için çalışma devam ediyor.

 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da bugün alandaki çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, “Devletimizin tüm imkânlarını kullanarak depremin açtığı yaraları el birliğiyle saracağız” dedi.

 

Gerçekleştirilen incelemenin ardından Şanlıurfa Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

 

“508 yaşam konteyneri, basketbol sahası, sağlık ocağı, mescit ve çocuk parkı gibi sosyal donatılara da yer verilen konteyner kent projesi ile deprem sebepli mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlarımızın ihtiyacını ivedilikle karşılayacağız”.

 

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x