Urfa’da depremzede hak sahipliği başvuru süreci başladı
Reklam
  • Reklam

Urfa’da depremzede hak sahipliği başvuru süreci başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı yapıların akıbetinin ne olacağı merak ediliyordu. AFAD Koordinasyonunda depremde ev, iş yeri ve ahırları zarar gören vatandaşlara yönelik hak sahipliği başvuruları başladı. 28 Temmuz’a kadar e-devlet üzerinden de yapılabilecek başvurularla ev, iş yeri ve ahırı için vatandaşlara Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verilecek.

01 Haziran 2023 - 19:42

6 Şubat’ta yaşanan depremlerle ilgili İçişleri Bakanlığı, AFAD ve Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda vatandaşlara hak sahipliği duyurusu yapıldı.

Konut, iş yeri ve ahırları, yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinden Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahiplerinin belirlenmesi işlemleri gerçekleştirilecek.

Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen vatandaşların kendilerine devlet tarafından konut, ahır ve iş yeri yapılmasını isteyenler, 30 Mayıs-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

İNCELEME KOMİSYONLARI BAŞVURULARI İNCELEYECEK!

Açıklamada, “Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak Hak Sahipliği İnceleme Komisyonları, sunulan belgeler, kanuni hak sahibi olabilme koşulları dikkate alınarak Hak Sahibi Kabul Edilenleri ve Hak Sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecek” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.