THK KARIŞACAK..
Reklam
  • Reklam

THK KARIŞACAK..

Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Vasıf Yüceliş'in açıklamaları tartışma yarattı...

04 Ağustos 2021 - 09:31

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi Eski Başkanı Vasıf Yüceliş, orman yangınlarıyla gündeme gelen Canadair CL-215 tipi uçaklar hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Yangın söndürme uçakları ile ilgili sorunun 2019 yılında Bertan Nogaylaroğlu ve Rafet Yavuz ile başladığını ifade eden Yüceliş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan döneminde Bertan Nogaylaroğlu'na görevi devretmeden önce bu CL-215 uçakların bakımı için bir milyon dolar, diğer şirketlerimizin operasyonlardan tasarruf edilerek bir kenara ayrıldı ve Kürşat Atılgan görevi Bertan Nogaylaroğlu'na devrettiğinde bu uçakların bakımı için tasarruf edilen 1 milyon doları da devretti” demişti.

Devamında da “Bertan Nogaylaroğlu ve genel sekreter Rafet Yavuz bu parayı, benim şahsi düşünceme göre, gereksiz olan veya iyimser tabirle acil olmayan yerlere harcayarak bitirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddialara Nogaylaroğlu’ndan yanıt geldi.

Nogaylaroğlu yanıtında, göreve başladıkların THK’nın zaten batık durumda olduğunu açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Göreve başladığımız 14 Ekim 2018 tarihinde uluslararası bağımsız bir değerleme şirketine yaptırdığımız çalışma raporunun sonuç bölümü şu şekildedir;

 “14 Ekim 2018 itibarıyla kurum ve vakıf şirketlerinin tamamı teknik iflas statüsündedir, tüm taşınır taşınmaz mallar, demirbaşlar, araçlar ipotekli ve haciz altındadır. Kurumun 6 ayrı bankaya borcu 1 milyar 280 milyon liradır.”

 

 İddialarında İkinci olarak orman yangın ihalesine verilen yüksek fiyattan bahsedilmektedir.

 Son 10 yıllık ihale bedelleri incelendiğinde; ihalelerin yıllık ortalama 11 milyon dolar olarak gerçekleştiği görülecektir. 2019 yılında ise Orman Bakanlığı ihaleyi Türk Lirası üzerinden yaptığı için bedel yüksek görünmesine rağmen, THK tarafından 11 milyon 800 bin dolar karşılığı Türk Lirası, teklif verildiği görülecektir. (dolar/TL kuru 5.54 olup, ilgili belgeler; İçişleri Bakanlığı Müfettişlerine sunulan rapor ve Kamu ihale Kurumu kayıtlarında bulunulabilir)

 

Vasıf Yüceliş, Sezgin Baran Korkmaz, Kürşat Atılgan gibi yönetim kurulu mütevelli heyeti üyelerinin bulunduğu Kurum, Vakıf, üniversite ile ilgili tüm bu raporlar tarafımdan (bizim dönem dahil) geçmişin denetlenmesi için davet edilen İç işleri Bakanlığı Denetçileri ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetlene Kuruluna teslim edilmiştir.

Ülkemizin felaketlerle boğuştuğu, canların yitirildiği topyekün yaralarımızı saracağımız, kol kola bir beraber olacağımız bir zamanda; THK yı yeniden ele geçirme hayalleri kuran, bu acılı ortamda bile hırslarından sıyrılamayan insanların olmasını üzüntüyle izliyorum.”

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x