SURUÇ DEVLET HASTANESİ’NDE NELER OLUYOR
Reklam
  • Reklam

SURUÇ DEVLET HASTANESİ’NDE NELER OLUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

19 Haziran 2021 - 18:33

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aziz Aydınlık, “Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen olaylar gerçekten çok vahim; o nedenle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bu iddiaların tümünü sorduk, Suruç Devlet Hastanesi’nde neler oluyor, bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLER VAR

Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen olayların detaylarını paylaşan Aydınlık, “Hastanede nöbet tutmadığı halde nöbet tutuyormuş gibi gösterilen bazı kişiler hakları olmamasına rağmen döner sermayeden pay alıyorlar, haksız kazanç elde ediyorlar. Bu para kimin parası; milletimizin parası. Bu hastanede ve başka kurumlarda haksız kazanç elde edildiği de biliniyor ama birkaçı dışında ses çıkartılmıyor. Bu duruma itiraz eden personeller ise evlerinden kilometrelerce uzağa merkeze ya da başka ilçelere sürülüyor. Bu duruma sessiz kalamayız, derhal bu iddiaların araştırılması için soruşturma başlatılmalıdır, kamera kayıtları incelenmelidir” diyerek sözlerine devam etti.

HASTANENİN ARACI ŞAHSİ ARAÇ GİBİ KULLANILMIŞ

Hastanede organize çalışıldığının altını çizen Aydınlık, “bu olaylar zincirinde görüyoruz ki bu işleri yapan kişiler organize bir şekilde çalışmış. Kendi ekiplerini kurarak birbirlerini korumaya almışlar ve aynı suça ortak olmuşlar, bu duruma karşı gelenlerde Suruç Devlet Hastanesi’nden geçici görevlendirmeyle uzaklaştırılmış. Hastanede kullanılmak için alınan araç kimi sağlık personelleri tarafından şahsi araçları gibi kullanılmış, Suruç Kaymakamlığı’na durumun bildirileceği üzerine bu aracı kullanmaktan vazgeçmişler. Şimdi bu araç, bu hastane, bu para kendi malları, kendi paraları olsa bizi ilgilendirmez. Suruç Devlet Hastanesi babasının çiftlikleri mi? Bu kişiler derhal ortaya çıkartılmalı ve hesap vermeliler” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x