SURİYELİ İŞ ADAMLARINA 100 DÖNÜMLÜK YER TAHSİS EDİLDİ.
Reklam
  • Reklam

SURİYELİ İŞ ADAMLARINA 100 DÖNÜMLÜK YER TAHSİS EDİLDİ.

MÜSİAD'ın "Suriyeli İş Adamlarıyla Tanışma Toplantısı"na katılan Vali Erin, Suriyelilere yönelik en fazla ihmal edilen alanın üretim ve istihdama katılmaları olduğuna dikkat çekerek OSB'de 100 dönümlük bir alanın Suriyeli İş Adamları Derneği’ne bedelsiz tahsis edildiğini, yatırım için gelen üç fabrikanın temelinin yakında atılacağını belirtti.

31 Ocak 2019 - 16:27

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen “Arap İş Dünyası Tanışma Yemeği” toplantısına katıldı.

Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlene toplantıda Vali Erin'in yanısıra MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı ve yönetim kurulu üyeleri ile Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli iş adamları da yer aldı.

Burada yaptığı konuşmada İstanbul’dan sonra en çok Suriyeli’nin 550 bin nüfusla Şanlıurfa’da yaşadığını hatırlatan Vali Erin, "Burada yaşayan Suriyeli kardeşimizin tek ihtiyaçları gıda ve barınma değildir. Bunların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri iş imkânları, okul çağındaki çocukların tamamını okullaştıracak ve çalışma çağındaki gençlere de iş imkanı sağlamak suretiyle hem kendilerini geçindirecekleri, hem de yaşadıkları şehre katkı sunabilecekleri imkanı sağlamak istiyoruz" dedi.

 

"EN FAZLA İHMAL ETTİĞİMİZ ALAN ÜRETİM VE İSTİHDAM"

 

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere yönelik en fazla ihmal edilen alanın üretim ve istihdama katılmaları olduğunu kaydeden Vali Erin, yeni istihdam alanları oluşturmak, yeni fabrikalar kurmak zorunda olduklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın tarım ve tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere büyük bir potansiyelinin bulunduğuna dikkat çeken Vali Erin, organize sanayi bölgelerini genişletmeye yönelik altyapı projelerini uygulamaya koyduklarını, ihtisas sanayi bölgeleri kurduklarını ifade etti.

 

OSB'DE 100 DÖNÜMLÜK ARSA SURİYELİ İŞ ADAMLARINA TAHSİS EDİLDİ

 

Pamuk, fıstık ve hububatta büyük üretim potansiyeli bulunduğunu ancak bunu sanayide değerlendirecek yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Vali Erin, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde 100 dönümlük bir alanı Suriyeli İş Adamları Derneği’ne buraya yapılacak yatırımlar için bedelsiz tahsis edildiğini, yatırım için gelen üç fabrikanın temelinin yakında atılacağını belirtti.

Yapılan toplantının, bu alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcıları cesaretlendirmesini dileyen Vali Erin, “İnşallah yakın zamanda bu alanın tamamı fabrikalarla dolar ve gençlere istihdam alanları oluşur” diye konuştu.

MÜSİAD’a gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür eden Vali Erin, aynı gün gerçekleşen kongrede güven tazeleyen MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı ve yönetim kurulu üyelerini de tebrik etti.

 

"MÜSLÜMAN TACİRLER KAYNAŞMAK MECBURİYETİNDE"

1977 yılında "Bugünkü Medine pazarını nasıl kurabiliriz?" fikri ile  MÜSİAD'ın kurulduğunu belirten MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, "Biz bugün Urfa şehrinde, Medine pazarını kurmak istiyorsak, sizlerin ve MÜSİAD üyeleriyle kaynaşmasını temin etmek yapacağımız ilk icraat olacaktır. Eğer biz Allah’ın kudret elinin üzerimizde olmasını istiyorsak, öncelikle Urfa’da ve tüm dünyada Müslüman tacirler olarak kaynaşmak mecburiyetindeyiz. Sizlerin Urfa MÜSİAD’a, Türkiye’deki ve tüm dünyadaki MÜSİAD’a ulaşmanız için imkanları seferber edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...