SURİYELİ ÇOCUKLAR, SPORLA ENTEGRE EDİLİYOR.
Reklam
  • Reklam

SURİYELİ ÇOCUKLAR, SPORLA ENTEGRE EDİLİYOR.

Akçakale Gençlik ve ilçe Spor müdürlüğü, Yaz Spor Kursları kapsamında, Suriyeli misafir çocuklara ve Türk çocuklarına birlikte spor yaptırarak Türkiye’ye entegre ediyorlar.

27 Ağustos 2019 - 11:47

Suriyeli misafirlerin en yoğun yaşadığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Akçakale Gençlik ve ilçe Spor müdürlüğü Yaz Spor Kurslarından Suriyeli misafirlerde yararlanıyor. Özellikle Suriyeli Çocukların da yaz Spor kurslarına katılmasını sağlayan Akçakale Gençlik ve ilçe Spor müdürlüğü, Suriyeli misafir çocuklara ve Türk çocuklarına birlikte spor yaptırarak hem topluma hem deTürkiye’ye entegrasyonunu sağlıyorlar.

Suriyeli misafir çocukların yoğun ilgi gösterdiği  “Yaz Spor Kurslarında” Voleybol, Futbol, Atletizm,Yüzme, Futsal, gibi bir çok sportif faaliyetlerinden yararlanıyorlar.

Akçakale Gençlik ve ilçe Spor müdürü Şevket Saruhan Hamavioğlu yaz spor kursları ile ilgili olarak yaptığı açılmada şunları kaydetti;

“Akçakale Gençlik ve ilçe Spor müdürlüğü, Yaz Spor Kurslarımız yaklaşık olarak 3 aydır devam ediyor. Yüzlerce çocuğumuz bu kurslarımızdan yararlandılar. Bunun yanı sıra İlçe’de yoğun bir şekilde yaşayan Suriyeli misafirlerimizi de bu kurslarımıza dahil ettik. Çünkü; Suriyeli misafir Çocuklarımızın Türk çocuklarımızla kaynaşması, bu tür sportif faaliyetlerde büyük katkı sağlar. Ben bu vesile ile emeği geçen Spor Bakanlığımıza, Genel müdürlerimize, spor uzmanlarımıza bu özverili çalışmalara büyük destek sağladıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

İsmail ARSLAN /Özel Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...