Sosyolog Ayşe Tutku, Yeşil Sol Partisi’nden aday adayı oldu
Reklam
  • Reklam

Sosyolog Ayşe Tutku, Yeşil Sol Partisi’nden aday adayı oldu

Sosyolog Ayşe Tutku, Yeşil Sol Partisi’nden aday adayı oldu

24 Mart 2023 - 21:05

Sosyolog Ayşe Tutku, Yeşil Sol Partisi’nde aday adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 
Urfa’nın en önemli eğitimcilerinden olan Sosyolog Ayşe Tutku, siyasete atıldı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili aday adaylık başvurusunda bulundu. Tutku, siyasi hayat tercihini Yeşil Sol Partisi’nden yana kullandı. 
Tutku, Şanlıurfa’nın sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak için yola çıktığını belirterek,”Kadınların sesi olmak için bu yola başvurdum. Kentimizin birçok sorununu biliyorum, çözüm bulmak için elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğim. En önemli sorunlarımızın başında; eğitim, iş olanakları, mevsimlik tarım işçileri sorunu, gelir adaletsizliği ve birçok sorun Şanlıurfa’da mevcut. İnşallah 14 Mayıs’ta genel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğiz. Kentimizin sorunlarına çözüm bulacağız. Şanlıurfalıların desteklerini bekliyoruz.”dedi.
AYŞE TUTKU, KİMDİR?
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Karakoyun Köyü’nde dünyaya geldim. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2007 yılında mezun oldum. Bitirme tezim “Şanlıurfa Yöresinde Çok Eşlilik Olgusu” konusuydu. Yüksek lisansımı Dicle Üniversitesi’nde yaptım. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden  “Aile Danışmanlığı” ve Başkent Üniversitesinde “Eğitim Danışmanlığını” tamamladım. 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde, Yeşil Sol Partisine aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...