SARAMDA AŞİRETİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Reklam
  • Reklam

SARAMDA AŞİRETİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Şanlıurfa'da geçirdiği hastalık sonucu hayatını kaybeden bölgenin kanaat önderlerinden Ahmet yıldırım, organ bağışıyla 3 kişinin hayatını kurtardı.

01 Temmuz 2017 - 11:10

Bölgenin önemli aşiretlerinden saramda aşireti kanaat önderi Ahmet yıldırımın (66) ailesinin oluruyla nakil bekleyen 3 hastaya can verdi.

Ahmet Yıldırım Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayat mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti. Bu ölüm üzerine mevtanın Ailesi  organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine hastane Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçerek Ahmet yıldırımın organlarını hızlı operasyonla; karaciğer, sol ve sağ böbrekleri organ nakli için İzmir, Isparta ve Malatya’da sırada bekleyen hastalara ambulans helikopterle ulaştırıldı.

Hastane yetkilileri bu örnek davranışın yaygınlaşması gerektiğini belirterek, "Organ nakli bekleyen tüm hastaları düşünerek tüm halkımızı organ nakli konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak vefat eden hastamıza Allah’tan rahmet diliyor, bağışta bulunan hasta yakınlarına yaptıkları ulvi hareketten ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Organ bağışı yapan Ahmet yıldırımın ailesi; “ babamızın varlığını başka canlarda görmek bizleri bir nebzede olsa acılarımızı dindiriyor. Umut ediyoruz ki bu yapılan bağış sayesinde Şanlıurfa da ve ülkemizde örnek bir davranış olur. Başka canların hayat bulmasına vesile olur” Dedi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet Aykut
    6 yıl önce
    Sizinle gurur duyuyoruz Allah yıldırım ailesinden razı olsun Ahmet yıldırım dayıma Allahtan rahmet diliyorum mekanın cennet olsun inşallah
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.