ŞANLIURFA’DA Kİ SİYASİ ANLAYIŞ KÖKTEN DEĞİŞİR Mİ?
Reklam
  • Reklam

ŞANLIURFA'DA Kİ SİYASİ ANLAYIŞ KÖKTEN DEĞİŞİR Mİ?

Türkiye son yüzyılın en kritik genel seçimlerinden birine giriyor. 1950 yıllarında yaşanan demokratikleşme süreciyle birlikte iktidara gelen demokrat partinin ülkede uyandırdığı özgürleşme süreciyle birlikte,  Türkiye de yaşanılan siyasi değişimler içerisinde belki de ikinci en dikkat çekici genel seçimler olacağa benziyor.

09 Ocak 2023 - 11:17 - Güncelleme: 09 Ocak 2023 - 11:33


Toplumun her katmanındaki insanlar, Türk siyasetinin değişimi için adımlar atılması ve yeni siyasi zeminin oluşturulması gerektiğini söylüyor. Eğer ülke rutinin dışına çıkmazsa, alınan erken seçim kararı ile birlikte bu genel seçim, mayıs ayında gerçekleşecek. 
Bu seçim Şanlıurfa’daki siyasi gelişmelere nasıl yansıyacak… 
Şanlıurfalı seçmen, bu seçimde Ankara merkezli aklın, listede etkili olamayacağını, siyasi partilerin bu sefer listeleri bölgede karşılığı olan siyasetçilerden yana yapacağını söylüyor.   Şanlıurfalı seçmen bu seçimde uzun zamandır hasret kaldıkları kendi siyasetçilerini seçme imkânına kavuşacaklar. 
Yepyeni bir siyasi sürece girdik.
Siyaset artık kapalı kapılar ardında yapılmıyor. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa da, adaylar artık kendi yetenek ve becerilerini de sergilemek zorundalar. Genel ve yerel televizyonlarda sıkıcı klasik demeç veren siyasetçileri, bu seçimin kaderini belirleyecek olan gençler istemiyor. Gençler, milletvekili adaylarının kendileri gibi genç, dinamik,  sosyal medyayı aktif kullanan 'Influencer' (sosyal medya üzerinden takipçilerini yönlendiren) kabiliyeti olan, herhangi bir partiyle siyasi göbek bağı bulunmayan bağımsız adayları görmek istiyor. 
Adam Atom Karınca…
Genel seçim süreci yaklaştıkça partilerden aday adayları veya bağımsız olarak seçime girme cesareti gösterebilecek adaylar sahalarda görülmeye başladı.  Bağımsız adaylar içinde şimdiye kadar performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir bağımsız bir milletvekili adayından bahsetmek istiyorum. 
Kendisi adeta atom karınca gibi… Bölgede adım atmadığı yer kalmadı. Birçok siyasetçinin burun kıvırdığı bölgelere dahi gitme mecburiyetini kendinde gören bir siyasetçi. Nerede olduğunu veya nerede karşılaşacağınızı asla kestiremezsiniz. Bir bakmışsınız Siverek’te, bir bakmışsınız Akçakale de.. Şanlıurfalı Gençler onu hiç tanımadığı halde; “Biz seni gönlümüzün vekili seçtik, seçilsen de seçilmesen de biz seninleyiz.”  diyen binlerce mesajı görünce siyaset ruhunun bu olduğunu bir kez daha kanaat getirdim. İşte sahalarda böyle bir siyasi adayla karşılaşınca bende yazma gereğini duydum. 
Farklı bir siyasi aktör…
Uzun zamandır kendisini yakından takip ediyorum. Mevcut siyasi anlayışın tamamen dışında yepyeni bir siyasi aktör. Kendisine biçilen rolleri reddederek, herkesin güçlü sesi olmak için çabaladığını söyleyen Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Sayın ABDULKADİR ASLANTAŞ’tan biraz bahsetmek istiyorum.  Birçok toplantılarına katılarak hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Kendisi son dönemlerin en sempatik, en popüler, en sıcakkanlı, en radikal, en hızlı, en iletişimi güçlü bir siyasi kişilik olarak önümüzde duruyor.  
Şanlıurfa’da ki Siyasi anlayışı kökten değiştirecek…
Birçok klişeleri yıkarak, sosyal medyada oldukça aktif olan Sayın Aslantaş; “ Vekilim neredeyiz; Cumali şuradayız”  diyerek bölgedeki gençlerin gönlünü kazanan ve birçok genç tarafından “Tik Tok” fenomeni haline gelen Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Sayın Abdulkadir Aslantaş, bölgedeki siyasi anlayışı da kökten değiştirerek siyasete yepyeni bir soluk getireceğe benziyor. 
Z kuşağın Siyasi anlayışına ayak uyduranların başında gelen Sayın Aslantaş,  seçimlerde aday olmak için parti kapılarını aşındırmadan, kendi siyasi yatırımlarının bir karşılığı olarak halkın kendi iradesini sandıklara yansıtması için çalıştığını söylüyor.
 Sonuç olarak, Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı sayın Abdulkadir Aslantaş’ın, Şanlıurfa'nın siyasetine getireceği yeni siyasi anlayışı sandığa nasıl yansıyacak hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.
KAPLAN, BUĞDAY BORSASI VE NAKLİYECİLER ESNAFINI ZİYARET ETTİ.