Randevusuna gitmeyene yeni randevu yok
Reklam
  • Reklam

Randevusuna gitmeyene yeni randevu yok

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevularına gelemeyecek vatandaşların, randevularını iptal etmemeleri halinde 2 haftaya kadar yeni randevu alamayacaklarını duyurdu. Söz konusu uygulamanın hastane randevuları için de uygulanması önerisi geldi.

01 Kasım 2022 - 09:42

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, randevu sayısında artış olduğu vurgulanarak iptal edilmeyen randevularla ilgili yeni bir önlem alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada;, “Çeşitli sebeplerden dolayı nüfus müdürlüklerimizdeki randevularına gelemeyecek olan vatandaşlarımız, diğer vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu randevularını iptal etmelidir. Aksi taktirde iki hafta sonra randevu verilebilecektir.” denildi.

 

HASTANE RANDEVULARINDA DA UYGULANSIN ÖNERİSİ

Öte yandan Gazeteci Cengiz Aksan, nüfus müdürlüklerindeki uygulamanın hastane randevuları için de geçerli olması önerisinde bulundu.

Nüfus işlemlerinde geçerli olacak olan yeni kararın “ son derece yerinde bir karar” olduğunu kaydeden Aksan, sosyal medya paylamışında şu öneriyi getirdi:

“Randevu alıp gitmeyene 2 hafta yeni randevu verilmeyecek.

Nüfus işlemleri için alınan bu karar son derece yerinde.

Hastaneler için de aynı uygulama yapılmalı. Randevuya gitmeyenlerden dolayı bir insanlar mağdur oluyor. Sistem randevu oluşturamıyor ya da ileri tarihe atıyor”.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x