YALÇINKAYA İLE TAM 1 YIL !!!


YALÇINKAYA İLE TAM 1 YIL !!!
(Sabır ve Hoşgörüyle Okumanız Dileğiyle...)
Değerli dostlar, Yerel seçimlerin üzerinden tam olarak bir yıl geçti. Akçakale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yalçınkaya’yı sabırla ve sükûnetle bir yıldır izliyorum…
Bu izlenimlerimi artık sizlerle paylaşmanın vakti geldi diye düşünüyorum. Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki 18 yıllık Gazetecilik mesleğimde Kalemimi asla satmadım, kiraya vermedim, Kimsenin Kalemşörlüğünü asla yapmadım. Belki zaman, zaman yazılması gerekipte yazamadığımız konularda mutlaka olmuştur. Bu yazımı tamamen tarafsız, kimsenin baskısı altında kalmadan paylaşmak istiyorum.
Değerli Dostlar…
Feodal bir Düzen içerisinde öyle Belediye Başkanlığı yapmak her yiğidin harcı olmasa gerek. Bir yanda mazlumlara sahip çıkacaksınız, bir yandan Beyt-ül malı koruyacaksınız, bir yandan da bölgenin gerçeği olan Feodal düzenin alışılagelmiş sistemini kırmandan dökmeden kızdırmadan idare etmeye çalışacaksınız.
Yani Sayın Yalçınkaya’nın tabiri ile; “Çöl’de Deve’yi keseceksiniz, ama kokutmayacaksınız”
Başkanlık Koltuğuna Oturan Sayın Mehmet Yalçınkaya’nın Önünde iki seçenek vardı.
Birinci seçenek, Taziye, Düğün, ve insanların şahsi ihtiyaçlarını karşılamak onlara şirin görünmek için etliye sütlüye dokunmadan isteklere cevap vermekti.
İkinci seçenek ise, yıllardır özlemini çektiğimiz Akçakale’nin Gelişimi dönüşümü ve Projelerle Halka ekonomik, kültürel ve sosyal alanda eserler bırakmak.
Bu iki seçenek karşısında, Sayın Yalçınkaya zor olanı seçti. İlk 10 ay Taziye, Düğün ve insanların şahsi ihtiyaçlarını karşılamaktan yana karşı tavır koydu. Bunu da yaparken, Menfi çıkar bekleyen kendisini destekleyen taraftarlarının bile hedef tahtası haline geldi.
Çünkü; taraftarlar, Yalçınkaya gelecek, hepimiz iş sahibi olacağız, Belediye’nin imkan ve kaynaklarını kendi menfi çıkarlarımız doğrultusunda kullanıp yıllardır bizi ezenlere bizde aynı şekilde cevap vereceğiz beklentisi içerisine girdiler.
Tabi bir siyasetçi için en zor olan şey, kendi seçmeninin ve taraftarını hem kızdırmayacaksınız, hem de ilçe için projeler üreteceksiniz…

Sayın Yalçınkaya Göreve geldiği günden buyana, sürekli olarak bir koşuşturmaca, içerisine girdi. Çünkü ilçe’de yol, su, elektrik, alt yapı, üst yapı, istihdam ve sosyal alanların oluşturulması gerekiyordu. Bunun içinde sürekli dışarıda iş adamlarının ilçeye yatırım yapması konusunda Adeta Dilencilik yapmaya başladı. Hatta Halkın içerisinde, adı Dilenci başkan’a çıkmıştı. Bu dilencilik yanlış algılanmasın. Hizmet gelmesi noktasında yapılan bir dilencilik.
Sayın Yalçınkaya Kararlıydı… Çünkü; Yine onun Deyimiyle; İnsan Ölür Kalır eseri, Eşşek ölür kalır semeri” O eser bırakmaktan yanaydı…
Türkiye’de ki iş adamlarını Akçakale’ye getirmeyi başarmıştı. Lakin Ortada büyük bir sorun vardı. Sınırın sıfır noktasında Yani Suriye’de yaşanan savaş, yatırımcıyı tereddütler içerisinde bırakıyor, yatırım noktasında hiçbir iş adamı risk almak istemiyordu. Belki de adamlar haklıydı. Biraz empati kurarsak, siz iş adamı olsaydınız savaş olan bir noktada yatırım yapar mıydınız? tabi ki yapmazdınız. İşte bu yüzden yatırım yapmaya kimse yanaşmıyordu.
Sayın Yalçınkaya yinede her şeye Rağmen kapı kapı dolaşmaya devam etti. İstihdam noktasında bir şeyler yapması gerekiyordu. Çünkü; İlçe’de ciddi anlamda büyük bir işsizlik söz konusuydu.
Halende bunun mücadelesini vermeye devam ediyor.
Tabi bunları yaparken, Taziye, düğün, kişisel ihtiyaçlara cevap vermedi. Herkes Sosyal medya’da Taziye Düğün Karelerini incelerken, Karelerde, Fotoğraflarda Sayın Yalçınkaya’yı arar oldu. Şu taziye’ye neden gitmedi, şunun düğününe neden gitmedi diye dedikodular yayılmaya başladı. Halende devam ediyor. Lakin son 2 aydır, az da olsa bunu yapmaya çalışıyor.
İki arada, bir derede kalmak böyle bir şey olsa gerek…
Projeler gelince… Sayın Yalçınka’ya Birçok Proje’nin temelini atmış durumda, Bunu buradan yazmak istemiyorum. Çünkü bu Projeler hayata girince Halk buna karar verecek.
Bu projeler hayata geçirilince bizde hayata geçirilen bu projeleri sizlerle paylaşacağız…
Gelelim Belediye içerisinde yaşanan entrikalara, iç savaşlara…
Sayın Yalçınkaya göreve geldiği ilk günden buyana, kendi ekibini kurması gerekiyordu. Lakin ilk 3-4 ay kimseye dokunmadı. İzlemekle yetindi. Hatta dokunmakta istemiyordu… Fakat Kendi seçmeni taraftarları Yalçınkaya’ya baskı yapıyor, belediye içerisinde ki önemli noktalara gelmek, getirilmek istiyorlardı. Bu baskılara dayanamayan Sayın Yalçınkaya Belediye içerisinde küçükte olsa değişimler yapmak zorunda kaldı.
Bölge siyaseti bu!
Her sistem kendi Hegomanyasını kurmak için Kelle almak zorunda! Yoksa bekanızı ve çalışmalarınızı nihayete erdiremezsiniz.
Herkes şunu kabullenmelidir… Liyakatle değil, Siyasetle gelen her şey Siyasetle gitmeli… Radikal tutum içerisinde olan herkes Onurluca duruşunu bozmadan gitmeyi bilmeli, bedel ödemeli…
Eğer bedel ödetilecekse’de, Tabi bunu yaparken de herkese eşit bir şekilde yapılmalı…
Ama şunu da açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse, Hizmetleri provoke eden, her defasında eski sistemin kılıcını çeken, mutlaka bunun bedelini ödemeyi de bilmeli…
Buna “ONURLU DURUŞ” Diyoruz…
Son olarak yazıma, Sayın Yalçınkaya’yı birkaç noktada eleştirilen konuları da kısaca eklemek istiyorum.
Belediye’de Yetkilerin, Liyakatli, Yetkili kişilerde olması işinizi kolaylaştıracak, Halkın bakış açısını değiştirecektir.
Sosyal medya’da, hiçbir yetkisi olmayan Fakat seçimde yanınızda durmuş, bunu kendine hak gibi gören sizin adınıza açıklamalar yapan kişileri durdurun.
Yapılan işlerde, sizin haberiniz olmadan belediye içerisinde sizin adınıza Halka ve Esnafa baskı yapan kişileri tespit ettirin ve gerekli adımları atın. Bu siyasi anlamda ki duruşunuzu güçlendirecektir.
Temizlik noktasında, Temizlik biriminde çalışan arkadaşları motive edin. Olmuyorlarsa Revize edin. Çünkü Temizlik noktasında ilçenin sıkıntıları devam ediyor.
Belediye’de sizin haberiniz olmadan, sizin sağ Kolunuzmuş gibi davranıp, bunun üzerinden Halkı korku imparatorluğuna büründüren Vasıfsız elemanları temizleyin.
Özellikle yakın Akrabalarınızı, yönetimden uzaklaştırın. Bu size çok olumsuz bir şekilde yansıyor.
Son olarak, Şahsınızın, Bilgi, birikim ve Donanımınızla Bu ilçe’ye Çok Önemli Proje ve Değerler katacağı kanaatindeyim.
Yolunuz ve Bahtınız Açık olsun… Saygılarımla…