Sosyal Toplumun, Psikolojik Delisi!


Değerli dostlar!

Son dönemlerde hepimiz oldukça gerginiz. Psikolojik anlamda hepimizin kendi alanında tedaviye ihtiyacı var. Sosyal çevre, ekonomik kriz, işsizlik, Aile baskısı, Arkadaş çevresi, siyasi baskılar, Bürokratik engeller derken, kendimizi bir çıkmazın içerisinde buluyoruz.

 

Eminim ki en sorunsuz bir insanın dahi Psikiyatri doktoruna gittiği zaman Antidepresan haplara ihtiyaç duyduğunu göreceksiniz. Aslında sorulması gereken soru şu; Bu Toplum nasıl ve neden bu hale getirildi? Oysa En yokluk dönemlerimizde bile az da olsa mutluluk duygularımızı yitirmemiştik. Belki de çok küçük şeylerle dahi mutlu olabiliyorduk. Fakat her geçen gün tüm duygularımızı kaybediyor, birer Psikolojik deliye dönüşüyoruz.

 

Aslında bu ülke’de Psikologların bile insanları tedavi ederken, kendilerinin de Psikolojik anlamda sıkıntılar içerisinde olduğunu görmemek mümkün değil. İşte bu noktada yapılması gereken sosyal toplum psikolojini anlayacak ve bunları tedavi edecek bir Devlet mekanizmasına ihtiyaç var. Mesela; Devlet içerisinde İnsanları mutlu edecek, topluma kazandıracak, bir bakanlığın oluşturulması gerekiyor. Bu söylerken, bu yazıyı okuyan herkes delimi ne diye içerisinden geçiriyordur. Evet, ben bir deliyim…

Çünkü; Her geçen gün gerek çevremde gerekse sosyal toplumda İntihar vakaları, madde bağımlılığı, hırsızlık, dolandırıcılık, şiddet gibi olayları gördükçe deli olmamak mümkün mü? 

 

Devlet; Sadece 600 Milletvekili, bir Cumhurbaşkanı, Üç-Beş Bakan’dan oluşmamalı. Vatan, İnsan varsa Devlettir. Bu yüzden bu topraklarda yaşayan her canlı, Hatta Buna Bu Ülke’de yaşayan Hayvanlarda dâhil edilirse, herkes Özgür, bu devlette söz sahibi olmalıdır.

 

Maalesef Her geçen gün bu inançlarımızı yitirmeye başladık. Açtık, ama mutluyduk. Bize tokluğu değil, mutluluğun sırrını öğretmelisiniz… Çünkü; Mutlu olmayan hiçbir şey, tok olarak mutlu olamaz. Bu yüzden bu Ülke içerisinde yaşarken, Bizleri az şeylerle de olsa mutlu olmayı öğretin. Zira bir ekmekle ’de bu işkembe bir şekilde doyar.

Ama Kafamızda ki dumanlar, çıkmazlar, gelgitler bize yaşamı zehir eder. Ve şu an da bu zehiri istemesek te soluyoruz.  

Bu yazıyı yazarken deli olduğumu sakın düşünmeyin. Antidepresan hap alarak, sakin bir şekilde klavyeye dokunarak yazıyorum…

 

Aslında Devletin bu ülke’de son günlerde artan sosyolojik ve Psikolojik vakaları araştırmak üzere bir komisyon kurması gerekiyor. Bu komisyondan çıkacak sonuçları toplumun nasıl mutlu edileceği konusunda samut verileri ortaya koyarak çözüm üretilmeli. Yoksa Hepimiz sorunlarımızı unutmak için, Haplar, Alkol gibi geçici maddelerle avutacağız.

 

Aslında bu yazıyı yazarken şöyle bir düşündüm. Kaç kişi anlar beni, ya da anlamaya çalışır. Ya da Ülke zor durumda bunun istediği şeye bak deyip güler geçer.

 

Neyse Boş verin… Hatta Kahkaha Atıp gülüp geçin… Çünkü Artık bizde her şeye Kahkahayla karşılık veriyoruz...

 

Yani Gülüyoruz her halimize…

 

O Zaman hep birlikte…

 

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :)