Köklü Değişim Dergisi’nden farkındalık kampanyası
Reklam
  • Reklam

Köklü Değişim Dergisi’nden farkındalık kampanyası

Köklü Değişim Dergisi, toplumda meydana gelen yozlaşma ve çürümeye dikkat çekmek üzere ülke genelinde başlattığı ‘Toplumsal Çöküş, Sorunlar ve Çözüm’ kampanyasının çalışmalarını Şanlıurfa’da da devam ettiriyor. Kampanya kapsamında 4 konu üzerinde durularak, sorunlar ve çözümlere yönelik atılacak adımlar ele alınıyor.

14 Ocak 2023 - 14:47

 

 

ŞANLIURFA - Köklü Değişim Dergisi, 21 Aralık 2022’de başlattığı ‘Toplumsal Çöküş, Sorunlar ve Çözüm’ konulu kampanya çalışmalarını sürdürüyor.

Kampanya kapsamında ‘Gençliği Kaybediyoruz Farkında Mısınız?’,  ‘Aileler Dağılıyor Farkında Mısınız?’ , ‘Toplumsal Çöküşün Farkında Mısınız?’ ve ‘ İslam’dan Uzaklaşıyoruz Farkında Mısınız?’ sorularıyla toplumsal yozlaşmaya  ve çürümeye vurgu yapılıyor.

 Kampanya bağlamında Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilcisi Yunus Sezer ve Köklü Değişim Dergisi Yazarı Mustafa Küçük, Ajans Urfa’yı ziyaret etti.

Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilcisi Yunus Sezer, kampanyayı 21 Aralık’ta başlattıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“ ‘Toplumsal Çöküş, Sorunlar ve Çözüm’ konulu kampanya başlattık. Bu kampanyada 4 konuyu ele aldık. Birincisi ‘Gençliği Kaybediyoruz Farkında Mısınız?’ İkinci olarak ‘Aileler Dağılıyor Farkında Mısınız?’ Üçüncü olarak ‘Toplumsal Çöküşün Farkında Mısınız?’ Son olarak da ‘İslam’dan Uzaklaşıyoruz Farkında Mısınız?’ Bu 4 ana konu üzerinde öncelik olarak gençliğin inançsızlığa sürüklenmesi, bununla birlikle uyuşturucu ve alkol bağımlılığına bulaşması, laik sistemin vermiş olduğu müfredata uygulamış olduğu laik seküler sistemden gençliğin fikrini, zihnini ve ahlak yapısı bozması noktasında bazı sorunları ve istatiksel verilere değindik. ‘Aileler Dağılıyor Farkında mısınız?’ başlığı altında özelikle bu son dönemlerde boşanmaların evliliklerden daha çok olduğu zamanı yaşıyoruz. Bununla alakalı farkındalık oluşturmak istedik.

Devletin yasal olarak aileyi bölmeye yönelik ya da ailenin dağılmasına yönelik yasaların mevcut olduğu ve bu yasaların aileyi tehlike altına attığı konusuna vurgu yaptık.  Toplumsal Çöküşün Farkında mısınız? Konu başlığı altında toplum içerisindeki suç oranlarını TÜİK’ten alınan istatistik verilerle bunları ele aldık. Son olarak da ‘İslam’dan Uzaklaşıyoruz Farkında mısınız?’ konusu altında Müslüman kimliğine sahip olanların haklın İslami değerlerden uzaklaştığını, haram ve helal ölçülerinin kalmadığı farkına vardırmaya çalışıyoruz.”

SEZER: BİREYSEL OLARAK ÖNLEM ALINMALI

“Yüzyılladır bu coğrafyada yaşıyoruz ama yaşadığımız bu son yüzyıl içerisinde maalesef batılı fikirlerin toplumda hâkim olduğuna ve bizim kültürümüzle, değerlerimizle uyuşmadığına vurgu yapmaya çalışıyoruz” diyen Sezer, “Tüm bu sorunların çözümü en başta tabii ki bireysel olarak önlem alınmalı. Ailelerin bu sorunlarla alakalı önlem alması gerekir. Devlet yasal olarak da bu değerlerin korunması, tehlikelerin ortadan kaldırılması noktasında topyekûn birliktelikle çözüme kavuşması noktasında kampanyamızda bunu vurgulamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

AJANS URFA

 

 

 

sonurfaşanlıurfaikinciuyu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x