’’Kısa dönem askerlik’’ iddiası
Reklam
  • Reklam

''Kısa dönem askerlik'' iddiası

Meslek eğitimini daha cazip hale getirmek için "MYO mezunlarına kısa dönem askerlik" konusunun gündemde olduğu iddiasına hükümetten açıklama geldi.

08 Ocak 2018 - 16:18 - Güncelleme: 08 Ocak 2018 - 16:23

Milli Savunma Bakanlığı, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının da kısa dönem askerlik yapabilmeleri için çalışmaların gündemde olduğuna ilişkin iddialara ise noktayı koyarak gündemlerinde böyle bir çalışma olmadığını duyurdu.

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakalığı'ndan yapılan açıklamada da, hükümetin gündeminde böyle bir konu olmadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünkü Milat gazetesinde bir röportaja dayanarak meslek yüksekokulu mezunlarına askerliğin kısalacağı şeklinde bir değerlendirme yer almıştır. Röportaj sırasında gazetecinin, 'meslek yüksekokulunu bitirene de askerlik süresinde bir indirim sağlansa, bu konuda çok yazdık…' şeklindeki sorusuna sayın bakan; 'Bu konuşulan bir konu. Sivas’ta Milli eğitim bakanımızın da olduğu Sanayicilerle yaptığımız bir toplantıda bu konu konuşuldu. Milli eğitim bakanımız da not aldı. Bu konu gündemde, bilmediğimiz bir konu değil' şeklindeki cevabı, meslek yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik konusunun hükümetin gündeminde olduğu şeklinde değerlendirilmiştir. Konu sanayicilerle yapılan toplantıda gündeme gelmiştir. Hükümetin gündeminde olan bir konu değildir."

Bugün Milat Gazetesi'nin Serdar Arseven imzasıyla manşetine taşıdığı haberde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, 'Meslek Yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik' konusunda, "taleplerin gündemde olduğu" yönünde açıklama yaptığı belirtilmişti.

Mevcut düzenlemede, lisans mezunları altı ay askerlik yapıyor. Meslek yüksekokulu mezunlarının ise askerlik süresi 12 ay.

KAYNAK:HABER3

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.