"KADRO ÇADIR KENTTE ÇALIŞANLARIN HAKKI..."
Reklam
  • Reklam

"KADRO ÇADIR KENTTE ÇALIŞANLARIN HAKKI..."

Akçakale Akil Gençler Başkanı Hüseyin Elçi, Çadır kentlerde çalışan işçilerin kadroya alınması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. işte o yazı...

12 Ocak 2018 - 08:35

"Hepimizin Bildiği Gibi Kamuda taşeron işçisi olarak çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili süreç tamamlandı.

Sürekli işçi kadrosuna alınacak kamu alt işveren işçilerini ilgilendiren yasal düzenleme, 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapıldı.

Hükümet, söz verdiği gibi yasal düzenlemeyi yılbaşı öncesinde tamamladı. Bütün Kurumlarda Daha Doğrusu Kapsama Giren Bütün Kurumların Taşaron işçileri Başvurularını 02.01.2018 Tarihinden İtibaren Alınmaya Başlandı.

Lakin (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına Bağlı Olan Suriyeli Mülteci Kamplarındaki Taşaron işçilerin Başvuruları Neredeyse Son Güne Ramak kala alındı Türkiye'de Başta Şanlıurfa Olmak Üzere Hatay,Adana,Kilis,Kahramanmaraş,Mardin Malatya,Adıyaman, Toplam 25 Çadır Kent veya Konteyner Kent Olarak Bulunmaktadır. 

Bu Saymış olduğunuz İllerimiz Bir Çoğu Güneydoğuda Yer Almaktadır Ve Buna istinaden Kamplarda Çalışan Kardeşlerim için Adeta Geçim Kaynağıdır Yaklaşık 7 Yıldır Ayni Gorevi Yapan ve Sayilari Muhtemelen Her Mülteci Kampında Güvenlik,Temizlik,Tercüman,Teknik Elemanı olmak üzere 600 veya 700 civarında Çalışan Emektar Kardeşlerimiz Mevcuttur Yukarıda Belirttiğim Kamp Sayısını Ve Kamp Çalışan Sayılarını Hesap Ettiğimiz Zaman 7500 veya 8000 bine yakın Taşaron İşçi Kardeşlerimin Yürekleri Ağızlarında bir Şekilde Yetkili Mercilerden ve Değerli Büyüklerimizden Kapsama Alınıp Veya Alinmadiklarini Bekliyorlar. 

Sayın Bakanımızın Açıklamış Olduğu 1 milyon 20 bin Taşaron işçinin Kapsama Alınacağı Açıklamasında Bu Kardeşlerimin Alınması Hiçte Çok Zor Bir Kararın Olacağını Sanmıyorum Sosyal medya Üzerinden Takip Ettiğim kadarıyla Her Kamptan Temsilci Seçilip Calmadiklari Kapı Kalmadığını Görebiliyoruz Rabbim Emeklerini Boşa Çıkarmasın inşallah Ve Son olarak Şunları Kaydetmek Gerekiyorsa Eğer Yukarıda Saymış Olduğum ilerde İstihdam Yönünden Çokça Zayıf Olan illerimizlerdir Şayet Kadroya Alınmaması Söz konusu olursa Eğer Kampların Kapandığı Gün İtibariyle Şuan Emek Veren Kardeşlerimiz Çoluk Çocuklarını Sevdiklerini Geride Bırakıp Ekmek Derdine Düşüp Gurbetlik Yolu Gözukecektir. 

Şahsım Olarak Bütün Bunlara Duyarsız Kalmayarak Sayın Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdoğan Dertlerine Derman Olacak ve Yıllar sonra Gurbet Çantasını Taşıtmayacaktir Diye Kanaatindeyim. 

Rabbim Hiç Kimsenin Duasını Yapmış Olduğu Emek,Çabayı Boşa Çıkarmasın. 

Sınırın Sıfır Noktasından Yani Akcakaleden Bütün Emektar Kardeşlerime Selam Olsun..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x