İDEALİST EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR
Reklam
  • Reklam

İDEALİST EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR

Yazarımız İbrahim Halil Arslan, Akçakale'de Eğitimle ilgili olarak Öğretmenlerin gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İşte O yazı...

24 Haziran 2019 - 21:32

Akçakale'de bir grup idealist öğretmenlerimizin gayretli ve özverili çalışmaları bizi bu yazıyı yazmaya sevk etti.

İdealist öğretmen kimdir?

Her zaman güzel şeyler yapmaya çalışan, yararlı olmak adına bütün enerjisini ortaya koyan, toplumun gelişimi ve değişimi için büyük emek ve gayret gösteren öğretmen tipidir.
Akçakale'de yıllardır eğitim konusunda oldukça geri planda kaldığı, ilçenin yaklaşık son on yılının ilçede yaşayan herkes tarafından bilinen "eğitimde kalite sorunu" büyük  problem olarak kamuoyunun önünde durmaktadır.

 

Bir atasözümüzde şöyle der; " Ağlarsa Anam ağlar, gerisi yalan ağlar." sözü geçtiğimiz günlerde yapılan eğitim çalıştayı dolayısıyla bir kez daha hatırladım. Bir avuç idealist öğretmenlerimizin ilçenin eğitim sorununu kendilerine dert edinmeleri ve idealistçe yaklaşımları ilçenin eğitiminin geleceği adına sevindirici bir gelişmedir. 
 

Akçakale eğitimdeki makus talihini yenmek için, 2008 yılında dönemin kaymakamı sayın Şefik Aygöl tarafından başlatılan eğitim seferberliğine, bizlerde medya sorumluluğunu alarak, ciddi eğitim hamlesi başlatılmıştı. O günlere şahit olanlar bilirler ki, eğitimde; A dan Z'ye her şey değiştirilmiş, özellikle ilçe milli eğitim müdürlüğündeki eğitim kadrosu yenilenmişti. Çünkü ilçenin kağnı tekeri gibi gıcırdayan mekanizması değişmedikçe, ilçenin eğitim adına bir şeyleri yoluna koyması imkansız gibiydi. İşte bu değişim sürecinden sonra yüzlerce öğrencimiz üniversitelere yerleştirilmiş, yüzlerce ortaokul öğrencimiz teog sınavlarında başarı gösterip nitelikli liselere girmeye hak kazanmıştır. Hatta şuan da o dönemde üniversitelere girmiş ve mezun olmuş yüzlerce üniversite mezunu eğitimci, hukukçu, doktor, mühendis gençlerimiz görevlerinin başında ülkelerine hizmet etmeye başladırlar bile.. Bizler de bu konuda, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yapacağımız yatırımların, ancak 10 yıl sonra karşılığını bulacağımız ortadadır.

Değerli Akçakaleliler!

Bizler üzüm yemenin derdindeyiz. eğitimcilerimizi buradan hedef alarak eleştirmiyorum; bilakis onların hepsi nitelikli eğitimciler, çoğu Türkiye'nin nitelikli üniversitelerinden mezun olmuş ve bu ilçe de görevini en iyi şekilde yerine getiremeye çalışan öğretmenlerimizdir. Ancak sorun şu ki; bu kadroyu iyi organize edecek, onların içindeki idealist öğretmeni dışarı çıkaracak iyi bir kadroya ihtiyaç olduğu ortadadır. Bu yüzden Akçakale Eğitim Bir-sen şube başkanlığının başlattığı eğitim çalıştayını oldukça önemsiyorum. ilçenin her geçen gün kan kaybettiği bir süreçte böyle bir çalıştay, yogun bakımda yatan hastaya verilmiş iyi bir serum niteliği taşımaktadır. Değerli hocalarımızın başlattığı bu eğitim çalıştayı aslında gideceğimiz yolun istikametini belirleyecek önemli bir kilometre taşlarından biridir. Dolayısıyla çalıştayı eleştirmek için, gereksiz ve ucuz söylemler üreterek " eğitim sorununu çözebildiniz mi?" gibi bir yaklaşım getirmek, bu çalışmayı provake etmekten öteye geçmeyecektir. Çalıştay'ın amacı, ilçenin eğitimdeki sorunların genel olarak bir röntgenini çekerek, yeni bir yol haritası çıkarmak için başlatılmıştır. Daha sonra kime ne görev düşerse bu konuda gereken çalışmalar daha akli ve daha profesyonelce ortaya konarak bir çalışma başlatacakları ortadadır.

Ben şimdilik ilçenin eğitimi için eğitim seferliğindeki bu eğitim çalıştayının ilçenin eğitimine büyük bir katkı sunacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de ilçede artık önü alınmaz bir eğitim seferberliği başlatılacağından da hiç şüphem yoktur.  Bu konuda emeği geçen bütün değerli öğretmenlerime ve bu çalıştaya katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyor başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x