HARRAN ŞİİRLERLE BULUŞTU.
Reklam
  • Reklam

HARRAN ŞİİRLERLE BULUŞTU.

Harran şiir dostlarıyla buluştu. ilmin ve sanatın harmanlandığı tarihi Harran kentinde şiir dinletisi dinleyicileri büyüledi.

14 Mayıs 2018 - 19:37 - Güncelleme: 14 Mayıs 2018 - 19:41

 

Harran Belediyesi'nin öncülüğünde Harran Akademi tarafından hazırlanan, şiir dinletisi Harran Kalesinin önünde  gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa şubesinden Mehmet sarmış, Ahmet Kaya, Ali tuzluoğlu,  Mehmet Nurşen,   "40 Şair 40 şiir" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve ülkelerindeki iç savaş sebebiyle ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli şairlerde etkinlikte şiirlerini dinleyiciye sundular.

Bilimin ve tarihin Kadim şehri Harran da,  Harran belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü  başta olmak üzere birçok kültürel ve sanatsal etkinliği birlikte yürüten Harran Akademi, şiir dinletisiyle Harran'daki şiir severlerle şairleri buluşturdu. Gündüz kuşağında Karagöz sanatçısı hayali Salih Oğuzhan'ın ve Karagöz gösterisi "Karagöz'ün diş ağrısı"  "Karagöz'ün Muhtarlığı"  çocuklar için eğlenceli aktiviteler ve müzikle devam etti. Harran  kale dibinde yapılan etkinlikler, Harran şiir akşamı ile devam etti.

Geceye şiir dostları, idareciler, öğretmen ve öğrencilerin katılım gösterdi.  şiir dinletinin ilerleyen saatlerinde ise Dilek fenerleri yakılarak Akşama renk kattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.
YEŞİLDAĞ; HARRAN, GENÇ BAŞKANLA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR.