Valilik sel felaketinin bilançosunu açıkladı

Şanlıurfa Valiliği, kenti etkileyen sel felaketinin bilançosunu açıkladı. Binlerce personelin sahada çalışmalar yürüttüğü belirtilen açıklamada, son iki günde düşen yağış miktarı 137,6 kg olarak ölçüldüğü, 2 bine yakın yapıda hasar tespiti yapıldığı ve vatandaşların zarar ve ziyanları devletin karşılanacağı belirtildi.


Valilik sel felaketinin bilançosunu açıkladı

 

 

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Valiliğinden ilde yaşanan sel felaketine dair kapsamlı açıklama geldi.

14 Mart Salı günü Şanlıurfa’yı etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, 15 Çarşamba gününde de etkisini göstermeye devam edip, çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirdi.

 Normal şartlar altında, son 30 yılın ortalama verilerine göre metrekareye düşen yağış miktarı 57,9 kg iken; ilimizin merkez ilçelerine son iki günde düşen yağış miktarı 137,6 kg olarak ölçüldü.

 Şiddetli sağanak yağış ile Karakoyun Deresi, Cavsak Deresi, Karaköprü Deresi ve Sırrın Deresi’nin taşması sonucu sel baskınları meydana gelmiş olup, en çok bu bölgeler afetten etkilendi.

 

 

BİNLERCE PERSONEL VE BİNİ AŞKIN İŞ ARACI SAHADA 

Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren 7 bin 585 personel ve bin 485 araç ile tüm ekipler teyakkuz halinde 7/24 esasıyla sahadaki çalışmalarını yerine getirildiği ifade edilen açıklamada, il dışından da ekiplerle takviye destek olarak 417 personel, 242 araç, 26 bot, 50 dalgıç pompa, 80 motopomp ve 23 dalgıç görevlendirilip olup tüm çalışmaların devam edildiği belirtildi.

  Ayrıca bin 600 jandarma personellerinin sahada görev yaptığı, 112 Acil Merkezi’ne bu süreçte toplamda 18 bin 359 ihbar geldiği ifade edildi.

 

 “TOPLAM CAN KAYBI 14, 2 KİŞİ KAYIP”

Valiliğin sel ile ilgili açıklamasının devamında, “Afetin ikinci gününde vefat eden vatandaşlarımızın toplam sayısı 14 olup, kayıp 2 vatandaşımızı arama çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Oluşturulan hasar tespit ekiplerimizin saha çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. 2000’e yakın ev ve iş yerimizin hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Selden hasar gören tüm yapıların tespiti yapılarak vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları devletimizce karşılanacaktır.

Yaşadığımız bu felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmî kanallarımız aracılığıyla yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

 

SEL NEDENİYLE EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERİLMİŞTİ

 15 Mart Çarşamba ve 16 Mart Perşembe günü tedbir amaçlı Şanlıurfa’daki tüm okul kademelerinde eğitim ve öğretime ara verilirken, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayıldı.

 

 BİHA