Şanlıurfa’da kültür ve turizm haberciliğinin önemine dikkat çekildi

Kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir şehir konumunda bulunan Şanlıurfa’da, kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekilen panel düzenlendi.


Şanlıurfa’da kültür ve turizm haberciliğinin önemine dikkat çekildi

 

 

Kurucuları arasında Ajans Urfa’nın da yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ile İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (IMEF) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ‘Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Şanlıurfa’da kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılmasına ilişkin panel düzenlendi.

Ev sahipliğini Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği’nin (ŞANDES) üstlendiği panel, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde yapıldı.

Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat, TİMBİR Kurucusu ve IMEF Başkanı Süleyman Basa, ŞANDES Genel Başkanı Cengiz Aksan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, panelin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ajans Urfa Ankara Temsilcisi de olan ŞANDES Genel Başkanı Cengiz Aksan, kültür ve turizm haberciliğinin değerini anlamak için böyle bir proje başlattıklarını kaydetti. Kültür ve turizm haberciliğinin önemine değinen Aksan, bu konuda çalışmaları arttıracaklarını kaydetti. Aksan, katılımcılara teşekkür etti.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, katılımcılara gazetecilikte etik kurallar ve dezenformasyon konusunda bilgiler aktardı.

Panelde Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Eda Turancı, turizm haberciliği hakkında konuşurken, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Elif Emre Kaya ise kültür haberciliğini anlattı.

Panelde, yerli içerik üretilmesi ve yerli içerik üretmeye teşvik edilmesinin önemine dikkat çekilirken haberlerde kültürel kimliğin yansıtılması gerektiği vurgulandı.

Program sertifika töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

BİHA

 

şanlıurfateşekkürurfaBelediyebaşkanharranBüyükşehirkültür

22 Kas 2022 - 15:07-GündemYazdır