Şanlıurfa’da ‘Tarlaya Değil Okula’ sergisi açıldı.

Şanlıurfa’da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle, Arkeoloji Müzesinde mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının yaptığı resimler sergilendi.


Şanlıurfa’da ‘Tarlaya Değil Okula’ sergisi açıldı.

 

 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye’de Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi kapsamında, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde çocuk işçiliğiyle mücadelenin önemi ve çocukların eğitim haklarına dikkat çekmek amacıyla ‘Tarlaya Değil Okula’ sergisi açıldı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Sergi Salonunda açılan sergide, proje kapsamında 2022 yılı hasat döneminde göç ettikleri illerde aileleri tarlaya giderken eğitim almaları sağlanan Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları tarafından yapılan eserler sergilendi.

Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ve ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan’ın katılımlarıyla açılışı yapılacan sergide çocuk işçiliğiyle mücadelenin yaygınlaştırılması için ILO’nun yürüttüğü “Çocuklara Ait Hakların Eğitim, Sanat ve Medya Yoluyla Desteklenmesi Programı (SCREAM)” kapsamında çocuk işçiliği konusunda farkındalık çalışmaları yürüten Ankara Doku Koleji öğrencilerinin yaptıkları resimler de sergilendi. Doku Koleji öğrencileri programda bir de oratoryo seslendirecek. 

Etkinlikte, yazar Şermin Yaşar’ın çocuk işçiliği konusuna dikkat çekmek için yazdığı kitabı LO da çocuklara hediye edildi.

Porogram, çocukların müzeyi gezmesi ve hatıra fotoğrafı çekmesiyle son buldu.

Sergi 27 Kasım Pazar Günü’ne kadar devam edecek.

BİHA

 

şanlıurfakasımsonTürkiyeçocuktarımsosyalEğitim