ÇAKMAKLI: TARIM KENTİ ŞANLIURFA'DA ÇİFTÇİ ÇOK MAĞDUR!

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, çiftçinin mağdur olduğunu söyledi.


ÇAKMAKLI: TARIM KENTİ ŞANLIURFA'DA ÇİFTÇİ ÇOK MAĞDUR!

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Çakmaklı, bölgede çiftçinin zor durumda olduğunu, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyleyerek isyan etti.
“ÜLKEMİZDE VE BÖLGEMİZDE TARIMI BİTİRMEK İSTİYORLAR”
Başkan Çakmaklı, “20 dönüm mısır veya pamuk eken kardeşlerimize DEDAŞ tarafından 80 ila 84 bin TL arasında fatura çıkartılmış. İnsanlar tarlasını satsa bu para çıkmaz. 100 dönüm ekip biçen kardeşlerimize 600 bin TL fatura gelmiş. Bu kardeşlerimiz ne ekip biçti ne kaldıracaklar ne kazanacaklar? Bunun anlamı şudur; ülkemizde, bölgemizde tarımı bitirmek istiyorlar.” dedi.
“BÖLGEDE DEDAŞ ZULMÜ VAR”
Girdi fiyatlarının hali hazırda yüksek olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Çakmaklı, “Gübre 6 TL olmuş, mazot 8 TL’yi bulmuş. Zirai ilaçlara zaten dokunamıyorsunuz. Bir de buna karşı bölgemiz DEDAŞ zulmü var. Kime dokunsak ah işitiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“DEDAŞ GİBİ STRATEJİK KURUMLARI TEKRAR KAMUYA KAZANDIRACAĞIZ”
Başkan Çakmaklı, “Biz İYİ Parti olarak iktidara gelirsek önceliğimiz DEDAŞ gibi önemli ve stratejik kurumları tekrar kamuya kazandırmak. Biz bu sözü veriyoruz. Biz tarım ülkesiyken tarıma muhtaç hale gelmişiz. Hayvancılığa destek verilmesi gereken bölgede hayvancılığı bitirme noktasına getirmişiz. Bu bölgenin insanı çiftçiyken, Anadolu’nun çeşitli bölgelerine tarım dışı göç etmek durumunda kalmış. İnşallah İYİ Parti iktidarında iyi bir tarım politikasıyla hayvancılığı ve tarımı destekleyecek politikalarla istihdam alanları oluşturacağız ve çiftçimizin yüzü gülecek” şeklinde konuştu.