ELEKTRİK VE SU SORUNU YAŞAYAN ÇİFTÇİLER ÇARESİZ !

Akçakaleli Çiftçiler, sulamada kullanılan Elektrik ve su fiyatlarının pahalı olmasından dolayı zor günler yaşıyor.


ELEKTRİK VE SU SORUNU YAŞAYAN ÇİFTÇİLER ÇARESİZ !

Son yıllarda Akçakaleli çiftçiler, sulamada kullanılan  Elektrik ve su fiyatlarının pahalı olmasından dolayı çok zor imkanlarla Güneş enerjisi panalleri kurmaya başladı.

Son yıllarda Bölge çiftçisi, su ve elektrik fiyatlarının aşırı pahalı olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor. İmkanı olan çiftçiler,  kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamak için Güneş paneli sistemi kurmaya başladı. İmkânı olmayan çiftçiler ise, çok zor günler yaşıyor.

Bu gün bölgede çiftçileri ziyaret eden Akçakale Ziraat odası Başkanı Mehmet Ayhan, hem Çiftçilerin sorunlarını dinledi, hem de Güneş enerji sistemlerinin kurulması için çiftçilere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Başkan Ayhan; “ Her zaman sahada Çiftçilerimizin sorunlarını dinliyor, gerekli mercilerle görüşmeler gerçekleştiriyorum. Fakat çiftçilerimizin sorunları bir türlü çözülemedi. Gerek su gerekse elektrik fiyatlarının pahalı oluşundan dolayı çiftçilerimiz hem zarar ediyor, hem de elektrik kesintilerinden dolayı sulama yapamıyor. Bu gün bölge çiftçilerimizi saha da ziyaret ettim. Yaşadıkları sıkıntıları bire bir yerinde tespit ettim. İmkanı olan Çiftçilerimiz Güneş Paneli kurarak yaşadıkları büyük sorunu çözmeye çalışıyor. İmkanı olmayan çiftçilerimizin ise ektikleri ürünler ya kuruyor, ya da verim alınamıyor. Çiftçilerimizin Güneş enerjisi tarlaları kurma noktasında onlara her türlü desteği vermeye hazırım. Çünkü; Su ve Elektrik hem çok pahalı hem de sıkıntılı. Bu sorunun çözümü için yetkili mercilerle görüşmelerim devam ediyor. Umut ediyorum ki bu sorunu hep birlikte çözüme kavuşturmak için çabalayacağız”dedi.