Harran'da eylem: Biz koyun muyuz?

Harran İlçesinde meydana gelen olayda, pamuk fiyatlarına tepki gösteren çiftçiler yolu trafiğe kapattı. Eylem sırasında açıklama yapan bir çiftçi, "Herkes tarafından dışlandık, kime desek müstahak size diyorlar. Biz koyun muyuz?" dedi.


Harran'da eylem: Biz koyun muyuz?

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde pamuk fiyatlarına tepki gösteren çiftçiler, eylem yaptı. İlçedeki işlek yolu ateş yakarak kapatan çiftçiler, sorunlarını dile getirdi. 

5 dakika süren eylemin ardından sonra olay yerine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Ekiplere rağmen eylemlerine devam eden çiftçiler, ekipler tarafından bölgeden uzaklaştırılarak dağıtıldı. 

'PAMUK, BU ÜLKENİN İHTİYACI DEĞİL Mİ?'

Pamuk fiyatlarına gösterilen tepkiyi dile getiren İbrahim Topdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Pamuk, bu ülkenin ihtiyacı değil mi? Değilse söyleyin, ekmeyelim. Zaten bu çiftçinin yüzde 80'ni ekmeyecek bir daha ki sene. Bir ülke tarımı ihmal ediyorsa, o ülke intihar ediyordur. Biz size 17 senedir evet diyoruz. Sizin yüzünüzden, muhalif partiler tarafından biz koyun olduk. Herkes tarafından dışlandık, kime desek müstahak size diyorlar. Neden bu insanlara bu hakkı veriyorsunuz? Biz koyun muyuz? Neden bize müstahak olsun? Devletin karşısına hiçbir zaman çıkmadık."