Çadır kenttin gençleri yüzme kursuyla motive ediliyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim ve öğretim gören liseli 420 öğrenci, Afad tarafından hazırlanan proje kapsamında yüzme kursuna götürülüyor.


Çadır kenttin gençleri yüzme kursuyla motive ediliyor.

 Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan lise öğrencilerine, Afad çadır kent yönetiminin hazırladığı ”yüzmeyi öğren,hayata tutun” projesi kapsamında 420 öğrenciye iki ay süre ile yüzme kursu verilecek. Çadır kentte yeni kurulan Basın ve Sosyal proje ofisi birimi tarafından koordine edilen yüzme kurslarına öğrenciler, her hafta sonu cumartesi günü kamp araçlarıyla getirilip götürülecek. Öğrenciler cankurtaran eğitimcilerin gözetiminde yüzme eğitimine devam edecek.

    

İlk gurup bu hafta yüzme kursuna giden öğrenciler araçlarla çadır kentten alınarak, yüzme havuzuna getirildi. Burada 20 şer guruplar halinde yüzme havuzuna alınan çocuklar, cankurtaranlar tarafından yüzme eğitimine tabi tutuldular. Yüzme kursuna gelen bazı öğrenciler yüzme bilirken bazı öğrenciler ise yüzmeye, cankurtaranların gözetiminde yüzme eğitimine alındı. Yüzme havuzuna gelen Suriyeli çocuklar böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı, mutlulukları her hallerinden belli oluyordu.

 

 Suriye'li gençlerden Ahmet Ğarrak;” Ben beş yıldır çadır kentteyim.Bugün çadır kent idaresi bizleri yüzmeye getirdi.Lise öğrencileri olarak yaklaşık 60 öğrenciyi getirdiler.Gerçekten yüzmeye getirdikleri için çok mutlu olduk.Çadır kent idaresini ve Afad yetkililerine teşekkür ederim.Bütün Türk halkına ve bize bu fırsatı tanıyan tüm yetkililere teşekkür ederim."dedi

  

 Suriyeli gençlerde Rezzak Semih;"Bugün Afad yetkililer izniyle çadır kentten bizleri yüzme havuzuna getirdiler.Bugün gerçekten çok sıcak,bizleri getirdiler serinledik.Allah yaptıkları bu hayrı kabul etsin."dedi

    

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri eğitim alanında beden eğitimi öğretmenliği görevi yapan Ahmed Hac Hasan adlı Suriyeli öğretmen,gençlerin çok mutlu olduklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu;"Ben Akçakale çadır kentte öğretmenim.Bugün 60 lise öğrencisini yüzmeye getirdik.Bugün gerçekten hava çok sıcaktı.Bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı,çadır kent idaresini ve Afad yetkililerine teşekkür ederiz.Öğrencilerimiz bu etkinlikten dolayı çok mutlu oldular ve moralleri gerçekten yerine geldi.Bu etkinliğin devam etmesini diliyorum.Emeği geçenlere teşekkür ederim."dedi.

     

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri müdür yardımcısı Dr. Gazanfer Erbay; ”Genelde Urfa'da hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde.Sıcak bir hava var. kampımızda neler yapabiliriz diye düşündük.Burada Akçakale belediyesine ait yüzme havuzunun olduğunu öğrendik.Hemen gerekli organizasyonları yapıp,gerekli izinleri alıp ,yaşı lise seviyesinde olan sanırım 420 öğrenci ,her hafta 60 öğrenci olmak üzere buraya iki saatliğine ,kampımızın araçlarıyla yüzme havuzuna gönderiyoruz.Burada sizlerinde gördüğünüz gibi,çocuklarımız çok güzel eğleniyorlar serinliyorlar.Kampımızda buna benzer sosyal etkinlikler yapmaya devam edeceğiz."dedi.

Suriye'li lise öğrencileri yüzme eğitimi bittikten sonra araçlarla çadır kentte taşınma işlemleri yapıldı.