Görevi teslim alacak başkanın aracına mermi bırakıldı!
Reklam
  • Reklam

Görevi teslim alacak başkanın aracına mermi bırakıldı!

Mahkeme tarafından CHP İl Başkanlığına atanan ve bugün görevi teslim alacak olan Ahmet Budak’ın aracının üzerine kaleşnikof mermisi bırakıldı.

28 Kasım 2022 - 13:05

 

 

 

ŞANLIURFA -Geçtiğimiz şubat ayında CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir ve il yönetimi, partinin genel merkezi tarafından görevden alınarak yerine Ferhat Karadağ başkanlığındaki kayyum heyeti atanmıştı. 45 gün içerisinde CHP İl Teşkilatını seçime götürmesi gereken Karadağ başkanlığındaki kayyum heyeti, bunu gerçekleştirmeyince mahkemelik oldu.

Partililer tarafından Ankara 5. Sulh Mahkemesine açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Karadağ ve beraberindeki ekibin görevine son veren mahkeme, CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına Ahmet Budak, Zeliha Uyar, İmam Ali Keskinbıcak, İbrahim Halil Pakır ve Nükhet Aktaş’ı atadı.


ARACA MERMİ BIRAKILDI

Bugün CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında gerçekleştirilecek devir teslim töreninde CHP İl Başkanlığına oturacak olan Ahmet Budak’ın aracının üzerine kaleşnikof mermisi bırakıldı.

Sırrın Mahallesi’ndeki kullanılmayan petrol istasyonuna aracını park eden Budak, sabah uyanıp aracına bindiğinde, otomobilin cam sileceği üzerine bırakılmış kaleşnikof mermisi olduğunu fark etti.

Budak’ın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Araç üzerinde inceleme yapan ve mermiye el koyan polis ekipleri, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan olayla ilgili açıklama yapan Budak, şunları ifade etti:

"Bugün malum bir olumsuzlukla karşılaştık. Bugün saat 13.00’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı devir teslim töreni yapılacaktı. Devir teslim törenine gitmek için sabah evimin önüne çıktım, arabama bindim, arabama biner binmez, arabanın ön camında kalaşnikof mermisi… o anda hemen emniyet güçlerini aradım. Olayla ilgili çalışmalar yapılıyor. Kamuoyuna bildiririm".

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Şanlıurfa Valiliği söz konusu olayla ilgili açıklama yaptı. Mermiye el konulduğunu belirten valilik, adli tahkikatın sürdüğünü bildirdi. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında gerçekleştirilecek olan il başkanlığı devir teslim töreni öncesinde görevi devralacak Ahmet Budak, güvenlik güçlerimizi arayarak aracının üzerine kaleşnikof mermisi bırakıldığını ihbar etmiştir.

İhbar üzerine; güvenlik güçlerimiz araç üzerinde inceleme yaparak mermiye el koymuş, olay adli makamlara intikal ettirilmiştir.

Olay tüm yönleriyle incelenmekte olup, başlatılan adli tahkikat da devam etmektedir".

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BABACAN ŞANLIURFA’DA HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERDİ
BABACAN ŞANLIURFA’DA HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERDİ
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR”
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ...