GÖNÜL ADAMI YALÇINKAYA !
Reklam
  • Reklam

GÖNÜL ADAMI YALÇINKAYA !

Misafir Kalem Hamit Toprak'tan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya için kaleme aldığı yazı....

05 Temmuz 2021 - 13:58

Hiçbir zaman paraya ve parayla satın alınacak şeylere değer vermedi.  Hiçbir zaman halkının sorunlarını kulak ardı etmedi. Hiçbir zaman insanları küçümseyecek tavır ve davranış içine girmedi. O kendini; bahtı kararmış, makus talihini yenememiş, bir coğrafyanın kavruk tenli çocuklarının geleceğini yeniden inşaa etmek için geldiğini söyleyecek, Bu ilçeyi;  “El ele, gönül gönüle  ayağa kaldırmak için tüm gayretimizle çalışmalıyız.” Diyerek çalışan bir Gönül Adamı..
Her zaman kendi dünyasında bir “VAR” olma problemine çözüm bulmak için düşünce dünyasına dalardı.  Her zaman, “ biz daha iyisine layığız.” Diyerek, daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini söylerdi. Kendisi dert babasıydı. Her zaman hasta olanları gece geç saatlerde arayıp sağlık ve sıhhatlerini sorar, oğlu askerde olan aileleri arayarak  “bizim oğlanın askerliği nasıl gidiyor. Bir eksiği var mı, varsa emrinizdeyim.” Diyerek gönül alırdı. Dedim ya “Gönül Adamı..”
Hiç unutmam Bir gün bir vatandaş yaklaştı Gönül Adamı’nın yanına, eğilip kulağına bir şeyler söyledi. pür dikkat vatandaşı dinliyordu. Herkes büyük bir dikkatle Gönül adamı ve vatandaş arasındaki diyaloga dikkat kesildi.  Vatandaş belli ki içinden çıkamadığı bir sorununu paylaşıyordu. “Tamam” dedi Gönül Adamı...  Ve o vatandaş büyük bir heyecan ve mutlulukla yanından uzaklaştı.  Gönül Adamı her zaman ki gibi cebinden çıkardı yırtık pırtık kırmızı ciltli defterini.. 
Kim bilir kaç milyon kez açılıp kapandı bu sır dolu defter.. 
Kaç insanın hayatına dokundu, bilmem kaç insanın yarasına merhem oldu..  
İşte yine uzandı eli..
Pür dikkat defterini inceliyordu. Büyük bir dikkatle Bir numara çevirdi ve telefonun diğer ucundaki muhatabıyla hararetle bir şeyler paylaşıyordu. Birbirleriyle sözleşerek telefonu kapattı, ancak bu sefer kendi gözleri gülüyordu. Demek ki bir soruna çözüm üretmenin mutluluğunu yaşıyordu. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra, o gece vatandaşla Gönül Adamının arasında yaşanan diyalogu ve bu mutluluğunu şimdi daha iyi anlıyorduk.  Vatandaşın sorunu şuymuş; engelli oğlunu bahçeye çıkarmak için tekerlekli sandalye  ve tekerlekli sandalyeyi kullanacağı bahçeye kilitli parke çalışması için başkandan ricada bulunuyormuş.  Engelli çocuğuna hiçbir şey yapamayan adamın çaresizliği ve engelli olduğu için hayattan kopan çocuğa, küçük bir dokunuşla büyük bir umut olan bir Gönül Adamı..
Şimdi anlıyorum ki mesele koltuk veya makam değilmiş. Tek gayesi gönüllere dokunmak olan bu Gönül adamı Mehmet Yalçınkaya İyi ki varsın..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
KARAAĞAÇ ; HALİLIYE BİZİ BİZ HALİLİYE'Yİ SEVİYORUZ
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE...