Gençlerimize sahip çıkabiliyormuyuz?
Reklam
  • Reklam

Gençlerimize sahip çıkabiliyormuyuz?

Yazarımız Mehmet Dikeç'in Kaleminden Gençlerin durumu ile ilgili olarak bir analiz...

13 Eylül 2017 - 13:20

      Toplumun temel dinamiklerinden ve vazgeçilmezlerden olan gençlik, bir ülkenin bir milletin en değerli varlıklarından biridir. Bir toplum var olan gençlik potansiyeli ile geleceğini belirler ve projeler üretir. Gençlik, bir milletin, bir bölgenin ve genelde bir dünyanın umut ve güç kaynağıdır. Gençliğini doğru, bilinçli yöneten ve yetiştiren toplum geleceğe ve insanlığa çok şey katar. Bu sebeple gençliğimizi yetiştirmeli,

geliştirmeli ve iyi yönlendirmeli ve istikbale hazırlamalıyız. Eğer var olan gençliğe bir istikbal ve gelecek hazırlamazsanız bu genç potansiyel, size yıkıcı bir sorun olarak geri döner.

      Evet, tam bu noktada ilçemizdeki gençlik ne durumda bunu konuşabilir, ya da gençliğin sahipsizliğini dinlendirebiliriz. Her ne kadar birileri bu gençlerimizi sahiplenmese de, farkında olmasa da bu ilçede küçümsenmeyecek derecede genç bir nüfusumuz var. Gerek eğitimli, gerekse beden işçisi olan azımsanmayacak sayıda genç bir nüfusumuz bulunmaktadır. Bu gençlerimizin gelecek ile ilgili kaygıları, yaşam koşulları, hayattan beklentileri var. Bu gençlerimize sahip çıkılmalı ve bunlar için projeler üretmeliyiz. İlçemizde çeşitli dallarda üniversite mezunumuz var. Bu gençlerimizin hayata kazandırılması ve sahiplenilmesi gerekmektedir. Bu anlamda yerel yöneticilerimize ve mülki idareye çok büyük görevler düşmektedir. Bununla beraber gençlerimizin de kendilerini ifade edebilecek platformlar kurarak gerekli yerlerle görüşme yapmalılar. Genç kardeşlerimiz, üniversite bitirmekle işimiz hazırdır mantığıyla hayata atılıyorlarsa çok büyük yanılgılar içerisindeler. Genç kardeşlerim, kendinizi geliştirerek farklı alanlara yönlenmelisiniz. Kendinizi ve umutlarınızı birilerine bağlamayın. Yok siyasetçiler bizi duymuyor, başkana gittim beni duymadı, aşiretim güçlü olmayınca işe giremedim söylemleri ile kendinizi sınırlandırmayın. Genç insan; enerji ve umut dolu bir bireydir. Bu inanç ve gayretle hayata atılmalı ve mücadele etmelidir. Üzülerek bir olaya şahit oldum. Bazı üniversite mezunu arkadaşlar, okulu bitirdikten sonra eline herhangi kitap alıp okumamış, adeta donup kalmış. Adeta kitlenmiş. Kendini ifade edebilecek bir durumdan çok uzak. Evet, genç kardeşlerim, sesinizle birlikte sözünüzün kalitesini yükseltmelisiniz.

       İlçemizde gençlerimizin hali içler acısı. Müthiş bir ilgisizlik ve duyarsızlık var. İlçemizdeki bu gençlerle ilgili hiç kimsenin bir projesi yok. Adeta gençlerimiz bu ilçede yok sayılacak bir noktada. Hal böyle olunca gençler arası, fuhuş, çeteleşme, uyuşturucu kullanımı ve özelde konturcu olma eğilimleri başlamaktadır. Bu gençlerimize karşı hepimiz sorumluyuz. Günün birinde bu gençler suçlu olarak karşımıza çıkarsa, bu işte bizimde suçumuz var. Bu gençlerimiz hemen ve acil bir şekilde çözüm üreterek sahiplenmemiz lazım. Bu gençlerimiz kesinlikle doğru bir şekilde sahip çıkılarak yönlendirilmeli diye düşünüyorum. Bu sahipsizlik ve ilgisizlik devam ederse bu gençlerimizi kaybedebiliriz. Herkes gençlerimizle ilgili sağlıklı düşünüp acilen çözüm üretilmeli. Gerek mesleki becerilere yönlendirilmeli, gerekse istihdama yönelik projelerle sahip çıkılmalıdır. Ben şunu altını kalın çizgilerle çizerek şunu belirtmek istiyorum; siyasetçilerden ziyade kendi ümitlerini ve fırsatlarını kendileri keşfetmeliler diye düşünüyorum. Evet gençler bizim geleceğimiz ve ümidimiz. Lütfen bu genç kardeşlerimize sırtımızı çevirmeyelim. Yüreğimizi ve imkânlarımızı açalım.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Halil AYDIN
    6 yıl önce
    Hakikaten takdire şayan bir yazı sayın Dikeç ilçemizi tam yerinde resmetmiş inşallah gençlik prangalardan kurtulur amaca giden yolda hedefleri iyi belirler...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x