DÖNECEĞİM DEDİ VE DÖNDÜ !
Reklam
  • Reklam

DÖNECEĞİM DEDİ VE DÖNDÜ !

Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine tecrübeli isim Mehmet Asutay tekrar Atandı.

07 Nisan 2021 - 16:14 - Güncelleme: 07 Nisan 2021 - 16:35

Bir dönem Harran Milli eğitim müdürülüğü yapan Mehmet Asutay, Bazı siyasi baskılardan dolayı  görevden alınmıştı. bir süre Okullarda öğretmenlik ve Okul müdürlüğü yapan Asutay, tekrar Milli eğitim müdürü olarak görevinin başına döndü.

Asutay O dönem Görevden alındıktan sonra bir veda masajı yayınlamıştı.

Veda mesajında; "Yine ve yeniden döneceğim" diyen Asutay, tekrar Harran Milli eğitim müdürü olarak görevine döndü.

Harran milli eğitim müdürlüğü döneminde eğitim adına bir çok projeye imza atan Asutay'ın tekrar görevine dönmesi Harran'da sevinçle karşılandı.

İşte Asutay'ın "Yine ve yeniden döneceğim" dediği o veda mesajı:

" 'Haklı olduğun davadan korkma!' demişler ve ben davamın sonuna kadar arkasındayım. Bu toprakların çocukları, evlatlarımız; sahipsiz değil! Her birinin ülkemin dört bir yanında eğitim gören kardeşleri gibi; her türlü imkândan faydalanmaya sonuna kadar hakkı var!

Ayrıca; kimisi bir sahil kasabasından, kimisi şehir yaşantısının ortasından ama bir şekilde kendi yaşantılarından sevdiklerinden vazgeçip, Harran gibi hep geri plana atılmış görmezden gelinmiş bir bölgeyi, görmezden gelmeyip; değiştirmek geliştirmek için canla başla mücadele eden eğitimcilerimizin sıkıntılarının göz ardı edilemeyeceği herkes tarafından yok sayılamaz bir gerçektir!

Doğrudur! Hizmetlerimizi reklam malzemesi yapıp sunmadık, hatta öyle ilginçtir ki hizmetlerimizin bir bölümü kötü lanse edilmek için kullanılıp Harran’ın eğitimini, gelişimini istemeyen, “Bu insanlar eğitim öğretim görüp gelişir ve “Harran’ı bu geri kalmışlıktan kurtarırsa, biz nereye kaçarız, saklanırız?” diyen bir güruhun yapmaya çalıştıkları kötü yansıtmaların dahi; bize pozitif olarak döndüğüne, bana ve ekibime olan desteğin günden güne arttığına şükrederek tanık olduk. 


 Bu zorlu yolda bizlerden desteğini esirgemeyip yanımda olan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Eleştirenlere de saygı duyuyorum; ne demişler "Çalışan hata yapar, çalışmayan dedikodu yapar ". İcraat yaptıkça elbette hata da yapmışızdır, doğru da. Fıtratımız zaten bunu gerektiriyor. Ama önemli olan; doğru olandan şaşmamak, niyeti halis tutmak ,çabalamak, bir şeyler katabilmek, eksiltmemektir.

Mutluyum; çünkü hiç bir zaman koltuk sevdasına düşmedim, çıkarlara alet edilebilecek biri olmadım ve buna fırsat vermedim. Yozlaşmış, alışılagelmiş adetleri, “Önceden böyleydi” lafını rafa kaldırıp; eğitim camiamızı bu oyunlara alet ettirmemek ve kullandırtmamak için elimden geleni yaptım. Ekibimle Harran’ımızın çoğu sıkıntılarına bu bir yılda; elimizden, yüreğimizden geldiğince merhem olmaya çalıştık.


Ardımda temiz bir isim bırakarak görevimden ayrılıyorum. Hakkınızı helal edin;


benden yana hepinize helal olsun. Bir gün diyorum, yine bir gün! Bu topraklarımız için daha sağlam temelleri atılmış bir görev için yine ve yeniden döneceğim. İçimde bu vatan sevgisi olduğu müddetçe o gün gelene kadar birbirimizi yalnız, çaresiz, pes etmiş şekilde bırakmayacağımızın huzuru ile satırlarıma son veriyorum. Rabbim; Harran’ımızın yâr ve yardımcısı olsun. Hoşça kalın..." demişti.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x