DEVLET SAHİPLENDİ.
Reklam
  • Reklam

DEVLET SAHİPLENDİ.

Şanlıurfa’da anne ve babanın sahip çıkmadığı 8 yaşındaki çocuk soğuk kış günlerinde sokağa terk edildi. Ayakkabılarını ters giydiği, montunu ise giyemeden küçücük çocuğun sokağa terk edildiğini gören vatandaşların durumu bildirdiği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü devreye girdi.

26 Ocak 2022 - 10:00

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesinde yaşayan M.A. Badıllı ile Fatma B. 2012 yılında evlendi. Çiftin 2014 yılında erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak çift, şiddetli geçimsizlik sonucu 2021 yılında boşandı. Annenin evden ayrılmasının ardından çocukları İ.B.’nin bakımını baba Badıllı üstlendi. Ancak geçtiğimiz gün çocuk sokağa terk edilmiş bir vaziyette bulundu. Küçük yaştaki çocuğun karlı havada babası tarafından sokağa terk edildiğini, ayakkabılarını ters giydiği, montunu ise giyemeden küçücük çocuğun sokağa terk edildiğini gören vatandaşlar durumu Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne iletti. Kurum görevlileri, hem anneye hem babaya ulaştı. Yaklaşık 2 ay önce Haliliye Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvurduğunu kaydeden baba, çocuğunu yurda vermek istediğini belirtti. Kendisine maddi yardım verilen baba, çocuğun bakım ve ihtiyaçlarını gideremediğini ve oğluna bakacak gücünün kalmadığını ilerini sürdü.

Baba Badıllı, gelişim geriliği bulunduğunu iddia ettiği çocuğuyla iletişim kuramadığını ve bu nedenle sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Evde tek başına sıkıldığı için sürekli dışarı çıkmak isteyen çocuğunu soğuk ve karlı havada sokağa bırakmak istemediğini ifade eden baba, çocuğunun son uyarısından sonra yine sokağa çıkınca eve geri almadığını itiraf etti.

Müdürlüğün her türlü destek sözüne rağmen baba Badıllı ve diğer yakınları, çocuğu istememesi üzerine 8 yaşındaki İ.B., devlet korumasına alındı. 

Özlem Çelik/ÖZEL HABER-AJANS URFA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x