Cumhurbaşkanlığı adaylık çalışmalarını Urfa’dan...
Reklam
  • Reklam

Cumhurbaşkanlığı adaylık çalışmalarını Urfa’dan başlattı

ÖZEL HABER | Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan eski bürokrat Fahrettin Dağlı, adaylık çalışmalarını ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa’dan başlattı. Adaylık çalışmalarının startını Urfa’dan vermesinin sembolik bir anlamı olduğunu ifade eden Dağlı, “Ey halk şu ve bu saikla seçkincilere prim verdiniz, ben İbrahimi bir ruhla Urfa’dan çıkış yapmak istiyorum dedim ve mücadeleye Urfa’dan başladım” dedi.

30 Kasım 2022 - 14:08

 

 

Eski Sağlık Bakanlığı bürokratı, Mazlum- Der’in ve Anadolu Hak ve Adalet Hareketi’nin kurucuları arasında yer alan Fahrettin Dağlı, geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamıştı.

Fahrettin Dağlı, seçim startını ise Şanlıurfa’dan verdi.

Kente gelen Dağlı, Şanlıurfa’daki temasları kapsamında Gazete İpekyol ve Ajans  Urfa’yı ziyaret etti.

Dağlı burada Ajans Urfa Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt ile görüştü.

Şanlıurfa’nın hem Türkiye hem de Ortadoğu için önemli şehir olduğunu belirten Fahrettin Dağlı, seçim startını Urfa’dan verdiğini açıkladı. Seçim çalışmalarına Urfa’dan başlamasının sebeplerini Dağlı, şöyle anlattı:

“Cumhurbaşkanlığı adaylık çalışmasını Urfa’dan başlatmanının sembolik bir sebebi var. Şanlıurfa sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun önemli şehridir. Medeniyetlerin inşa edildiği bir şehirdir. Bunun ötesinde despot bir rejime karşı İbrahim’in tek başına insiyatif aldığı meydan okuduğu bir şehir. Dolayısıylada bende statüko rejimine karşı güçlülerin, aristokratik yapıya karşı bireysel bir çıkış yaptım. Dedim ki, ey halk şu ve bu saikla seçkincilere prim verdiniz, ben İbrahimi bir ruhla Urfa’dan çıkış yapmak istiyorum dedim ve mücadeleye Urfa’dan başladım.”

DAĞLI: HAKEM CUMHURBAŞKANI OLMAYI HEDEFLİYORUM

Türkiye’nin partili olmayan bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı olduğunu kaydeden Dağlı, bağımsız adaylığıyla ilgili şunları kaydetti:

“Bağımsız aday oldum, Türkiye’nin şu anda partili olmayan bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı olduğundan dolayı, çünkü tarafsız olduklarını iddia etseler de adaylar, toplumsal algının öyle olmayacağı kanaatindeyim… Hakem cumhurbaşkanı olmayı hedefliyorum. Tarafsız, herhangi bir siyasi örgüte üyeliği olmayan ama bütün siyasal örgütlerle, toplumsal kesimlerle de hukuku olan, dostluğu olan bir insan olarak, partisiz bir cumhurbaşkanlığı adaylığının Türkiye’nin şu şartlarında daha uygun olacağı kanaatindeyim.”

“YENİDEN DİRİLMENİN BİR ÖNDERİ OLMAK İSTİYORUM”

“Ben yeniden dirilmenin bir önderi, bir rehberi olarak ortaya çıkmayı arzu ediyorum” diyen Dağlı, kriz dönemlerinin değişimin miladı olduğunu vurguladı. Dağlı, “Tarih buna da şahittir, her kriz sürecinin sonunda iki temel şey vardır. Ya yok olmaktır ya da yeniden dirilmektir. Ben yeniden dirilmenin bir önderi, bir rehberi olarak ortaya çıkmayı arzu ediyorum. Dolayısıyla toplumunda  bu inceliği bu kadirşinaslığı göstereceği gibi bir umudum var. Çünkü her toplum kendi değişimini kendi sağlayacak. O yüzden topluma diyorum ki gelin hakikat üzerine bir iyilik hareketi başlatalım. Bir çoban ateşi yakalım. Hep birlikte daha güzel bir limana çıkalım.  Toplumdan beklentim budur. İnşallah toplum bu beklentiye olumlu bir cevap verir” ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN DAĞLI KİMDİR?

1960 Konya doğumlu olan Dağlı Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Yönetim Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Dağlı Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nda bürokrat olarak görev aldı. Dağlı İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) ve Anadolu Hak ve Adalet Hareketi’nin de kurucuları arasında yer aldı.

MUSTAFA EKİNCİ-ÖZEL HABER/AJANS URFA

 

CumhurbaşkanıBağımsızadayFahrettindağlışanlıurfasağlıkziyaretgörevurfaseçimTürkiyetek

30 Kas 2022 - 09:08Şanliurfa-ÖZEL HABERYazdır

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BABACAN ŞANLIURFA’DA HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERDİ
BABACAN ŞANLIURFA’DA HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERDİ
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR”
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ...